iltasyazilim
FD Üye
Malzeme listesi:
4 ad çanak enginar
4 ad kereviz sapı yapraklı
2 ad soğan
2 yemek kaşığı un
1 limon suyu
tuz
zeytinyağı
Tarifi:
1Soğanları halka halka doğrayın Çok ince olmasınlar Kereviz saplarını yıkayıp ince ince kıyın Körpelerini kullanmaya özen gösterin Yapraklarını ayırın
2Tencereye zeytinyağı ekleyin Kızınca soğanları atın ve rengi dönmeden sadece öldürün Kereviz saplarını da ekleyin Diriliği gidene kadar soteleyin Renk almasın
34 bardak soğuk suya unu koyun ve iyice çırpınTopak kalmasın Limon ve tuz ekleyip karıştırın Enginarları aynı tencereye dizip soğanlı harcı üzerlerine aktarın Her çanağa 1 ad kereviz yaprağı koyun Aralara da bir kaç adet serpiştirin
4Unlu limonlu suyu üzerine ekleyin Kapağı kapalı kaynayana kadar altı açık sonra kısık ateşte 2025 dk pişirin
5Bıçak batırarak enginarın pişippişmediğini anlayabilirsiniz
Soğuyunca suyundan da alarak servis edin Arzu ederseniz sıcak da tüketebilirsiniz
4 ad çanak enginar
4 ad kereviz sapı yapraklı
2 ad soğan
2 yemek kaşığı un
1 limon suyu
tuz
zeytinyağı
Tarifi:
1Soğanları halka halka doğrayın Çok ince olmasınlar Kereviz saplarını yıkayıp ince ince kıyın Körpelerini kullanmaya özen gösterin Yapraklarını ayırın
2Tencereye zeytinyağı ekleyin Kızınca soğanları atın ve rengi dönmeden sadece öldürün Kereviz saplarını da ekleyin Diriliği gidene kadar soteleyin Renk almasın
34 bardak soğuk suya unu koyun ve iyice çırpınTopak kalmasın Limon ve tuz ekleyip karıştırın Enginarları aynı tencereye dizip soğanlı harcı üzerlerine aktarın Her çanağa 1 ad kereviz yaprağı koyun Aralara da bir kaç adet serpiştirin
4Unlu limonlu suyu üzerine ekleyin Kapağı kapalı kaynayana kadar altı açık sonra kısık ateşte 2025 dk pişirin
5Bıçak batırarak enginarın pişippişmediğini anlayabilirsiniz
Soğuyunca suyundan da alarak servis edin Arzu ederseniz sıcak da tüketebilirsiniz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.