Beyaz Çikolata Kremalı Harika Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya için:
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı un
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1/2 (yarım) çay bardağı nişasta
- 3 yemek kaşığı sıcak su
- 200 gr.krema (yapacağınız boyuta göre 400 gr kullanabilirsiniz ve diğer ölçüleri de arttırabilirsiniz benim pandispanyam 2 ye böldüğüm için bana yetti 3 ya da 4 katlı yaparsanız krema ölçüsünü arttırın)
- 400 gram beyaz çikolata
- 1 kutu krem şanti toz olarak
- Eğer renkli krema istiyorsanız 1 -2 damla gıda boyası ekleyebilirsiniz
- 1 paket beyaz çikolata
- 1 paket sütlü çikolata
- Rondodan geçirilmiş ceviz,fındık vs
- 1 kutu krema
Beyaz Çikolata Kremalı Harika Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pandispanya için, yumurtaların sarısını ve beyazını ayırıyoruz.
- Sarıları şekerle bir kapta beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı son olarak da sıcak suyu ekleyip çırpıyoruz.
- Ardından yumurta beyazlarını çok az tuz ile ayrı bir kapta beyazlaşana kadar çırpıyoruz ve diğer karışıma 3 kerede dökerek spatula ile dıştan içe doğru yediriyoruz.
- Sonra yağlı kağıt serili kalıbımıza dökerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 20 dakika kontrollü pişiriyoruz. Keki soğumaya bırakın.
- O arada kremamızı hazırlayalım. Krema için: bir kaba çikolataları alalım, kremayı ocakta kaynama noktasına gelene kadar pişiriyoruz ve çikolataların üzerine dökerek dıştan içe doğru erimeleriniz sağlıyoruz.
- Eriyen çikolataların üzerine jelatini boşluk kalmayacak şekilde kapatarak(üzeri kabuk tutmasın diye) dolaba kaldırıyoruz iyice soğutuyoruz.
- Soğuyan kremaya 1 paket toz şanti dökerek çırpıyoruz.
- Bu aşamada gıda boyası kullanabilirsiniz isterseniz. Kremamız hazır.
- Soğuyan pandispanyayı ikiye bölüyoruz içerisine meyve isterseniz koyuyorsunuz ve krema sıkıyoruz üzerini pandispanya ile kapatıp aynı işlemi yapıyoruz.
- Üzerine de krema ve sütlü çikolatayı eritip ganaj yapıyoruz beyaz çikolata rendeliyoruz ve ben üzerine fındık rondodan geçirdim. Güzel bir tat verdi. Herkese afiyet olsun, yiyen herkes bayılıyor mutlaka denemelisiniz.