Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Beyaz Çikolata Kremalı Harika Pasta

Beyaz Çikolata Kremalı Harika Pasta
0
56

dadaş

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
70
beyaz-cikolata-kremali-harika-pasta.jpg

Beyaz Çikolata Kremalı Harika Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya için:
  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 (yarım) çay bardağı nişasta
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
Kreması için:
  • 200 gr.krema (yapacağınız boyuta göre 400 gr kullanabilirsiniz ve diğer ölçüleri de arttırabilirsiniz benim pandispanyam 2 ye böldüğüm için bana yetti 3 ya da 4 katlı yaparsanız krema ölçüsünü arttırın)
  • 400 gram beyaz çikolata
  • 1 kutu krem şanti toz olarak
  • Eğer renkli krema istiyorsanız 1 -2 damla gıda boyası ekleyebilirsiniz
Üzeri için:
  • 1 paket beyaz çikolata
  • 1 paket sütlü çikolata
  • Rondodan geçirilmiş ceviz,fındık vs
  • 1 kutu krema

Beyaz Çikolata Kremalı Harika Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Pandispanya için, yumurtaların sarısını ve beyazını ayırıyoruz.
  2. Sarıları şekerle bir kapta beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
  3. Daha sonra un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı son olarak da sıcak suyu ekleyip çırpıyoruz.
  4. Ardından yumurta beyazlarını çok az tuz ile ayrı bir kapta beyazlaşana kadar çırpıyoruz ve diğer karışıma 3 kerede dökerek spatula ile dıştan içe doğru yediriyoruz.
  5. Sonra yağlı kağıt serili kalıbımıza dökerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 20 dakika kontrollü pişiriyoruz. Keki soğumaya bırakın.
  6. O arada kremamızı hazırlayalım. Krema için: bir kaba çikolataları alalım, kremayı ocakta kaynama noktasına gelene kadar pişiriyoruz ve çikolataların üzerine dökerek dıştan içe doğru erimeleriniz sağlıyoruz.
  7. Eriyen çikolataların üzerine jelatini boşluk kalmayacak şekilde kapatarak(üzeri kabuk tutmasın diye) dolaba kaldırıyoruz iyice soğutuyoruz.
  8. Soğuyan kremaya 1 paket toz şanti dökerek çırpıyoruz.
  9. Bu aşamada gıda boyası kullanabilirsiniz isterseniz. Kremamız hazır.
  10. Soğuyan pandispanyayı ikiye bölüyoruz içerisine meyve isterseniz koyuyorsunuz ve krema sıkıyoruz üzerini pandispanya ile kapatıp aynı işlemi yapıyoruz.
  11. Üzerine de krema ve sütlü çikolatayı eritip ganaj yapıyoruz beyaz çikolata rendeliyoruz ve ben üzerine fındık rondodan geçirdim. Güzel bir tat verdi. Herkese afiyet olsun, yiyen herkes bayılıyor mutlaka denemelisiniz:).
Beyaz Çikolata Kremalı Harika Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,477Konular
981,291Mesajlar
29,560Kullanıcılar
xanzalSon üye
Üst Alt