Beyaz Çikolata Soslu Kokosh Kıbrıs Tatlısı (Kek Kalıbında) Tanımı İçin Materyaller
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı tozşeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 litre süt
- 1 su bardağı nişasta
- 1 çay bardağı tozşeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti
- 1,5 su bardağı tozşeker
- 2 su bardağı su
- 1 paket vanilya
- Beyaz çikolata
- Hindistan cevizi
- Ceviz
Beyaz Çikolata Soslu Kokosh Kıbrıs Tatlısı (Kek Kalıbında) Tanımı Yapılışı
- Öncelikle şerbeti için şekeri ve suyu tencereye alalım şeker eridikten sonra 10-15 dk kadar kaynamaya bırakalım kaynayınca ocağın altını kapatıp 1 paket vanilyayı ekleyelim ve soğumaya bırakalım.
- Keki için yumurtaları tozşekerle birlikte köpürene kadar çırpalım üzerine öteki gereçleri de ekleyip karıştırarak kek hamurumuzu hazırlayıp yağladığımız desenli bir kek kalıbına dökelim 180 derece fırında 20 dk kadar pişirelim.
- Çıkarınca 5 dk bekleyip soğuk şerbeti üzerine dökelim ve soğumaya bırakalım.
- Bu sırada kreması için kremşanti hariç başka gereçleri kıvam alana kadar karıştıralım krema kıvamına gelince altını kapatıp şantiyi ekleyerek 5 dk mikserle çırpalım.
- Soğuyan kekimizi karşıt çevirip kalıptan çıkaralım.
- Üzerine kremasını çokça dökelim ve hindistan cevizi serperek her yerini kaplayalım.
- Dilimleyip tabağa aldıktan sonra beyaz çikolatayı hal vererek sıkalım ve sunuma hazır hale getirelim.
İnstagram adresimi de takip ederseniz çok sevinirim????????.
@bir_küçük_mutfak.