Beyaz Çikolata Soslu Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı su
- 125 gr tereyağı veya margarin
- 1 su bardağı un
- 3 adet yumurta (küçükse 4adet)
- 2,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket hazır beyaz çikolata sosu
Beyaz Çikolata Soslu Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce profiterolun hamurunu hazırlayalım.Küçük bir tencereye suyu ve margarini koyarak kaynatalım.
- Daha sonra unu ekleyip iyice karıştıralım. 2-3dakika karışdırarak pişirdikden sonra ocağın altını kapatıp 10-15dakika hamurun soğumasını bekleyelim.
- Soğudukdan sonra yumurtaları teker teker hamura kırıp güzelcene karıştırıp yediriyoruz. Burda önemli olan 1yumurtayı yedirmeden güzelce başka yumurta eklemeyelim. Bu kısım çok yorucu ola bilir. Çünkü kabarması için iyice karışdırmamız gerekiyor.
- Yumurtaları yedirdikden sonra 10dakika dinlendirelim.
- Öncelikle fırınımızı 180derecede ısıtıyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsimize kaşık yardımı ile ceviz büyüklüğünde parçalar alarak aralarında 2-3sm boşluk bırakarak yerleştirelim.
- Isıttığımız fırınımıza verip üzerleri kızarana kadar 40dakika pişiriyoruz.
- Hamurlar pişdikden sonra kremayı hazırlayalım.
- Vanilya hariç bütün malzemeler uygun tencereye alıp pişirelim. Koyulaşmaya başladığında ocağın altını kapatıp vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.
- Kremayı istersek pişen hamurları ikiye bölerek istersek de sıkma torbası yardımı ile içlerine krema doldurup tepsiye diziyoruz.
- Çikolata sosu paketin üstünde yazdığı talimatlarla hazırlıyoruz ve profiterollerin üzerine gezdiriyoruz. Hazır. Afiyet olsun.