Beyaz Çikolatalı Borcam Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1.5 su bardağı elenmiş un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 2.5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 40 gram beyaz çikolata ben çok sevdiğim için 60 gram koydum( 1 paket kare çikolata yeterli oluyor)
- 2 su bardağı süt
- Hindistan cevizi
Beyaz Çikolatalı Borcam Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve toz şekeri çırpıyoruz beyazlaşana kadar.
- Daha sonra elenmiş unu kabartma tozu şekerli vanilini ilave ediyoruz.
- Pişirme kağıdını borcama serip kek hamurumuzu boşaltıyoruz. Ben kare borcama yaptım tercih sizin ısıtılmış fırında 160 derece 25 dk pişiriyoruz( fırın modeline göre değişiklik gösteriyor).
- Kekimizi pişerken muhallebiyi yapıyoruz.
- Ocağa almadan önce unu şekeri tencerede 2. 5 bardağı sütü ekledikten sonra karıştıralım.
- Tencereyi ocağa alarak koyulaşana kadar karıştırıp pişirelim.
- Ocaktan aldığımız muhallebi içine 1 yemek kaşığı tereyeğı ve beyaz çikolatayı ekliyoruz( ben çikolata tereyağını eritip koydum) biraz daha karıştırıyoruz.
- Muhallebide daha sonra soğumuş olan keki dikkatli bir şekilde 2 ye bölüyoruz.
- Kekin taban kısmını borcam yerleştirip sütle iyice her yerini ıslatıyoruz.
- Hazırladığımız kremayı üzerine döküp yayıyoruz.
- Tamamını diğer parçanın alt kısmı üste gelecek şekilde yerleştirelim.
- 2. Kat olarak tekrar 1 su bardağı ile o tabanı da ıslatalım her yerini üzerine hindistan cevizinin iyice yapışması için kekimiz ıslakken bolca dökelim tamamını kapansın üstü.
- Daha sonra 2-3 saat dolapta dinlendirelim????.