Beyaz Çikolatalı Fındıklı Yaz Pastası (Borcam Pastası) Tanımı İçin Materyaller
Pandispanya için
- 4 adet yumurta
- 1 fiske tuz
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı+ 2 yemek kaşığı un
- 1 paket sıvı krema
- 1 su bardağı süt
- 4 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 80 gram beyaz çikolata
- 1 paket vanilya
Beyaz Çikolatalı Fındıklı Yaz Pastası (Borcam Pastası) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle pandispanya için yumurtanın sarısı ve akını ayırıyoruz.
- Aklarını 1 fiske tuz ile sarılarını da toz şeker ile mayonez kıvamı alana kadar çırpıyoruz.
- Beyazlarını kenara alıp sarısının üzerine ılık su ekleyip mikserle yeterlice çırpıyoruz ve mikseri kenara alıp un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip tahta kaşık yardımıyla karıştırın uygunca karışınca tuz ile çırpılan aklarını ek edip dıştan içe hakikat yavaş bir biçimde karıştırıyoruz.
- Akabinde yağlanmış borcama harcımızı döküp 180 derecede kürdan testi yaparak pişiriyoruz.
- Kekimiz pişerken muhallebimiz için çikolata, vanilya ve yağ hariç tüm materyalleri tencereye alıp karıştırarak pişiriyoruz
- Katı kıvam alınca altını kapatıp çikolata, yağ ve vanilya ekleyip çikolata eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Başka tarafta başka bi kapta 1 paket kutu krema ve 1 su bardağı sütü güzelce karıştırıyoruz.
- Pişen kekimizin sıcağı çıkınca üzerine döküyoruz sosu çekince kremamızı döküyoruz.
- Buzdolabında 1 gece dinlendirip üzerine fındık serpiyoruz bu biçimde servis edebilirsiniz .