Beyaz Çikolatalı Hindistan Cevizli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 200 ml krema
- 1 çay bardağı hindistan cevizi tozu
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 çay bardağı şeker
- 70 gram beyaz çikolata
- 1 paket vanilya şekeri
Beyaz Çikolatalı Hindistan Cevizli Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt, nişasta, şeker ve hindistan cevizini tencereye alıp, iyice karıştıralım ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.
- Göz göz olmaya başlayınca bir dakika boyunca sürekli karıştırarak pişirmeye devam edelim.
- Muhallebiye krema, vanilya şekeri ve beyaz çikolatayı ilave edip, karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayalım ve ocaktan alalım.
- Muhallebiyi sıcak sıcak bardak ve ya kuplara paylaştıralım.
- Üzerine hindistan cevizi serpelim ve oda ısısında soğuyunca buzdolabına kaldıralım. 3-4 saat sonra servis edebilirsiniz.
- Dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Ben çilek ve antep fıstığıyla süsledim ????