Beyaz Çikolatalı Limonlu Çifte Lezzet Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Kullandığım su bardağı 200 ml
24-26 cm kalıp için uygundur
Alt tabanı için;
- 2 paket burçak bisküvi
- 3 yemek kaşığı tereyağı ( eritilip soğutulacak)
- Yarım su bardağı fındık ( tamamen isteğe bağlı)
- 2 paket 400 gram labne peyniri ( toplamda 800gr)
- 1 paket krema 200 ml
- 3 yumurta (yumurtalarınız küçük ise 4 yumurta kullana bilirsiniz)
- 1 su bardağı + 3 yemek kaşığı şeker
- 2, 5 buçuk yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 paket vanilya
- 1 limonun kabuğu rendesi
- Yarım çay bardağı limon suyu yarım çay bardağı su toplamda bir çay bardağı (100 ml)
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tepeleme tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 90-100 gram beyaz çikolata
- 1 çay bardağı krema
Beyaz Çikolatalı Limonlu Çifte Lezzet Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Krema ve alt tabanın hazırlanışı; Tereyağı eritip soğumaya bırakalım. Hiç kızdırmadan eritelim (kısık ateşte).
- Bisküvileri rondodan geçirip soğumuş tereyağını ekleyelim.
- Islak kum gibi olana kadar karıştıralım.
- Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba dökelim.
- Kaşığın tersi veya bardak yardımı ile bastırarak düzeltelim.
- Kalıbın etrafını alüminyum folyo ile saralım, dondurucuya kaldırıp yarım saat bekletelim.
- Bu arada kremamızı hazırlayalım.
- Kreması için labne peynirinin suyunu süzdürerek karıştırma kabına alalım.
- Şeker ve krema ekleyerek elde tel çırpıcı ile çırpalım (sadece karışana kadar çırpalım çok fazla çırpmayalım).
- Limon suyu ve kabuğunu ekleyip karıştıralım.
- Un, nişasta ve vanilyayı ekleyelim karıştıralım.
- Yumurtaları teker teker ilave ederek sadece karışana kadar çırpalım fazla karıştırmaya özen gösterelim.
- Karışımı fırın tepsisine aldığımız kalıba dökelim.
- Tepsiye veya ısıya dayanıklı bir kaba 2-3 su bardağı su ekleyelim (pişerken çatlamaması için )170 derece fırında 60 dakika pişirelim.
- Piştikten sonra hemen fırından almayalım hafif kapağı açık bırakarak soğumaya bırakalım.
- Ortası sallanıyor kenarları sabit ise olmuş demektir. Pişen cheesecake’i en az 6 saat mümkünse bir gece dinlendirelim.
- Sosu için yumurta ve şekeri uygun bir tencereye alalım iyice çırpalım .
- Limon kabuğu rendesi, limon suyu ve nişastayı ekleyip karıştıralım.
- Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim kaynamaya başladıktan sonra 1-2 dakika daha pişirelim.
- Ocağın altını kapatıp tereyağını ekleyelim karıştıralım.
- Oda sıcaklığına gelene kadar ara ara karıştıralım ki üstü kabuk bağlamasın.
- Dinlenen cheesecake’in üzerine dökelim .
- Buzluğa kaldıralım, bu esnada beyaz çikolata sosunu hazırlayalım.
- Buzluğa kaldırmamızın amacı limon sosunun yeterince katılaşıp beyaz sos ile karışmamasını sağlamak fazla dondurucuda bırakmayalım donmasın 20 dakika kalması yeterli.
- Beyaz çikolata sos için kremayı orta ateşte kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım ,altını kapatıp çikolataları ekleyelim eriyene kadar karıştıralım. İyice soğuyan limon sosun üzerine dökelim.
- Süsleme tamamen size ait ben kalan kremaya iki yemek kaşığı kremşanti tozu ekledim koyulaşana kadar 2-3 dakika çırptım.
- Limon sosunu isterseniz servisten hemen önce veya sosu ilave edip öyle dolaba kaldıra bilirsiniz.
- Ben bir gece dinlendirip sonra sosu hazırlayıp ilave ettim.
Not; Malzemelerin hepsi muhakkak oda sıcaklığında olmalı.
50 dakika fırın hiç acılmamalı.
Beyaz Çikolatalı Limonlu Çifte Lezzet Cheesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı