teknolojiuzmani
FD Üye
Beyaz Çikolatalı Muhallebi Tanımı İçin Gereçler
- 1 litre süt
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 80 gram beyaz çikolata (1 paket)
- 200 gram krema ( 1 paket)
- 1 kase hindistan cevizi (25 gram)
- 1 paket vanilin
Beyaz Çikolatalı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak nişasta, şeker, vanilin uygun tencereye alalım karıştıralım .
- Sütü yavaş yavaş ek edelim, karıştıralım.
- Orta ateşte ocağa alalım, devamlı karıştırıyoruz.
- Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alalım.
- Ocaktan alır almaz krema, beyaz çikolata ve hindistan cevizini ekleyip çikolata eriyene kadar karıştıralım.
- Beklemeden kuplara dökelim soğuyunca üzerini süsleyelim. Soğuk servis yapalım.