Beyaz Çikolatalı ve Kestaneli İtalyan Sufle Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağı
- 80-100 gram beyaz çikolata
- 2 adet yumurta
- 60 gram toz şeker
- 80 gram un
- 4 tane kestane şekeri
- Vanilyalı dondurma
Beyaz Çikolatalı ve Kestaneli İtalyan Sufle Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağını kısık ateşte erittikten sonra unu eleyerek üzerine ekliyoruz. Unun kokusu çıkana kadar ve rengi hafif dönünceye kadar kavuruyoruz.
- Küçük parçalara böldüğümüz beyaz çikolatayı, tereyağı-un karışımına ilave edip, sıcaklığıyla erimesini sağlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Başka bir kapta yumurtaları ve şekeri mikserle 5-6 dakika kadar çırpıp iyice karışmasını sağlıyoruz. Kestane şekerlerini iyice ezip püre haline getirdikten sonra yumurta-şeker karışımına ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- Soğumaya bıraktığımız beyaz çikolatalı karışımı da ekleyip son bir kez güzelce karıştırıyoruz. Sufle kaplarını yağlayıp hafif unluyoruz ve karışımı döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış olan 200 derecelik fırında 10 dakika kadar pişirip, dondurma ile servis edebilirsiniz????