
Beyaz Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet yumurta
- 1-2 çay bardağı sıcak su
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 100 ml sıvı krema
- 210 gram beyaz çikolata
- Krem şanti
- Muz
- Çilek
- Kivi
- Beyaz çikolata
Beyaz Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce yumurtalarımızı ve sıcak suyumuzu mikserle köpürene kadar çırpalım.
- Yumurtalarımız köpürdükten sonra şekerimizi ekleyelim çırpmaya 8-10 dakika devam edelim.
- Daha sonra yumurtalarımızı tamamen kremsi bir doku olduğunda karıştırmayı bırakabilirsiniz.
- Yeni ayrı bir kasede un,nişasta ve kabartma tozumuzu karıştıralım köpüren yumurtalarımızı azar azar ilave edelim.
- Bu arada kesinlikle çırpıcı kullanmayalım bir spatula yardımıyla karıştırma devam edelim. Karıştırma işlemimizi alttan üste doğru hareketle yumurtalarımızı söndürmeden yapalım.
- Kelepçeli kabımızın altına yağlı kağıt yerleştirelim. Hazırladığımız pandispanya hamurumuzu kalıbımızın içine dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirelim. Pandispanyamızın üstü kabarıp, kızardığında pişmiş demektir. Fırından kekinizi çıkarıp soğumaya alalım.
- Soğuduktan 2 veya 3 bölelim.
- Kekimizi kestikten sonra pastacı kremamıza başlayalım.
- Pastacı krema yapılışı.İlk önce 1,5 su bardağı sütümüzü ve şekerimizi tencereye alalım. Ocağımızın altını açalım.
- Daha sonra kalan sütümüzü nişastamızı ve yumurtanızı ayrı bir kasede çırpalım.
- Kaynama başladığında sütümüze nişastalı karışımımızı azar azar ilave edelim. Karıştırmayı bırakmayalım hemen katılaşıyor.
- Piştikten sonra ocağımızın altını kapatalım tereyağımızı ve çikolatamızı ekleyip çırpalım.
- Karıştırarak soğutalım, kabuk tutmasın.
- Soğuyan kremamıza sıvı kremayıda ekleyip. 1 dakika çırpalım. Pastacı kremamız hazır. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun. ????.