iltasyazilim
FD Üye
Beyaz Dut Nedir?
Beyaz dut çok faydalı bir yiyecektir ancak yaz meyvesidir Beyaz dut ağaçtan toplandığı gibi tüketilmelidir Çünkü dutun içeriğindeki maddeler bir iki saat içinde değişime uğramaktadır ve tadı da bu yüzden değişmektedir Dutun kurutulmuşundan ise kış aylarında faydalanabiliriz Kış aylarında tüketilen kurutulmuş dut doğal antibiyotik yerine de geçmektedir Yaz aylarında ise taze olarak tükettiğiniz beyaz dut doğal antibiyotik yerine geçmektedir
Kapanmayan Yaralar İçin
Beyaz dut ve yaprakları iltihaplı hastalıklarda geçmişten beri kullanılmaktadır Dutun kendisinde olduğu gibi yaprakları da doğal antibiyotik yerine geçmektedir Şeker hastalarının derilerinde oluşup kapanmakta geciken yaralar için de dut yaprağı kullanılabilir Dut yaprağından hazırlanan çay ılıtılır ve yara pansuman yapılır Kanda iltihap varsa beyaz dut kurusu kürü yapıldığında kandaki iltihapların atılmasına yardımcı olunur Ancak şeker hastalarının şekeri yükseleceği için şeker hastalarının beyaz dut kürünü uygulamamaları önerilmektedir
Egzama İçin Beyaz Dut
Beyaz dut kapanmayan yaralar gibi egzamaya da çok iyi gelmektedir Özellikle de ellerinde egzama yaraları olanlar için beyaz dut küründen yararlanılmalıdır Bu kür uygulandıktan birkaç hafta sonra yaraları kapatmaktadır
Beyaz Dut Kürü Nasıl Yapılır?
Bir avuç dolusu beyaz dut yarım litre kaynayan klorsuz suya atılıp kaynatılır Ardından bir kaba konulur ve eli yakmayacak hale gelince elinizi içine koyun 10 dakika boyunca böyle bekledikten sonra elinizi sıcak sudan çıkartın Ancak elinizi sakın 1 saat boyunca yıkamayın Bir saat sonra ise elinizi durulayın Ellerinizi suyun içinde bekletirken suyun soğumamasına dikkat edin Eğer su soğursa tekrar ısıtın Ayrıca bu beyaz dut kürü haftada üç kere uygulanmalıdır ve mutlaka taze kür yapılmalıdır Su sıcak olmalıdır ancak elleri yakmayacak sıcaklıkta olmalıdır Egzama ellerin dışında ayaklarda, bileklerde ya da farklı bölgelerde ise o bölgelere 10 dakika boyunca sürekli dökülmelidir
Kandaki İltihaplar İçin Dut Kürü
Kandaki iltihapların geçmesinin hızlanmasında da beyaz dut kürü uygulanabilir Beyaz dut kürü iltihapların geçmesini hızlandırır Beyaz dut kürünün faydaları içinde olan bu kür bir avuç kurutulmuş beyaz dut yarım litre kaynar suya konulur ve kaynatılır Ardından altı kapatılır ve süzülüp sabah ve akşam ikiye bölünüp aç karnına içilir Bu kür 25 gün yapılıp her gün taze kür hazırlanır
Beyaz dut çok faydalı bir yiyecektir ancak yaz meyvesidir Beyaz dut ağaçtan toplandığı gibi tüketilmelidir Çünkü dutun içeriğindeki maddeler bir iki saat içinde değişime uğramaktadır ve tadı da bu yüzden değişmektedir Dutun kurutulmuşundan ise kış aylarında faydalanabiliriz Kış aylarında tüketilen kurutulmuş dut doğal antibiyotik yerine de geçmektedir Yaz aylarında ise taze olarak tükettiğiniz beyaz dut doğal antibiyotik yerine geçmektedir
Kapanmayan Yaralar İçin
Beyaz dut ve yaprakları iltihaplı hastalıklarda geçmişten beri kullanılmaktadır Dutun kendisinde olduğu gibi yaprakları da doğal antibiyotik yerine geçmektedir Şeker hastalarının derilerinde oluşup kapanmakta geciken yaralar için de dut yaprağı kullanılabilir Dut yaprağından hazırlanan çay ılıtılır ve yara pansuman yapılır Kanda iltihap varsa beyaz dut kurusu kürü yapıldığında kandaki iltihapların atılmasına yardımcı olunur Ancak şeker hastalarının şekeri yükseleceği için şeker hastalarının beyaz dut kürünü uygulamamaları önerilmektedir
Egzama İçin Beyaz Dut
Beyaz dut kapanmayan yaralar gibi egzamaya da çok iyi gelmektedir Özellikle de ellerinde egzama yaraları olanlar için beyaz dut küründen yararlanılmalıdır Bu kür uygulandıktan birkaç hafta sonra yaraları kapatmaktadır
Beyaz Dut Kürü Nasıl Yapılır?
Bir avuç dolusu beyaz dut yarım litre kaynayan klorsuz suya atılıp kaynatılır Ardından bir kaba konulur ve eli yakmayacak hale gelince elinizi içine koyun 10 dakika boyunca böyle bekledikten sonra elinizi sıcak sudan çıkartın Ancak elinizi sakın 1 saat boyunca yıkamayın Bir saat sonra ise elinizi durulayın Ellerinizi suyun içinde bekletirken suyun soğumamasına dikkat edin Eğer su soğursa tekrar ısıtın Ayrıca bu beyaz dut kürü haftada üç kere uygulanmalıdır ve mutlaka taze kür yapılmalıdır Su sıcak olmalıdır ancak elleri yakmayacak sıcaklıkta olmalıdır Egzama ellerin dışında ayaklarda, bileklerde ya da farklı bölgelerde ise o bölgelere 10 dakika boyunca sürekli dökülmelidir
Kandaki İltihaplar İçin Dut Kürü
Kandaki iltihapların geçmesinin hızlanmasında da beyaz dut kürü uygulanabilir Beyaz dut kürü iltihapların geçmesini hızlandırır Beyaz dut kürünün faydaları içinde olan bu kür bir avuç kurutulmuş beyaz dut yarım litre kaynar suya konulur ve kaynatılır Ardından altı kapatılır ve süzülüp sabah ve akşam ikiye bölünüp aç karnına içilir Bu kür 25 gün yapılıp her gün taze kür hazırlanır