Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Beyaz Lahana Sarması

Beyaz Lahana Sarması
0
108

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
beyaz-lahana-sarmasi.jpg

Beyaz Lahana Sarması Tanımı İçin Materyaller


Haşlamak için;
  • Çeyrek lahana
  • 1 litre sıcak su
  • Yarım çay kaşığı tuz
Iç harcı için;
  • 150 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pulbiber
  • Bir tutam maydanoz
Yoğurtlu sos için;
  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı tuz
Üzeri için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı pulbiber

Beyaz Lahana Sarması Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle lahanamızı pakça yıkayıp yapraklarını uygun bir tencereye alıyoruz.
  2. Üzerine 1 litre sıcak su ve yarım çay kaşığı tuz ekleyip kısık ateşte yavaşça haşlıyoruz.
  3. Haşladığımız lahanaları kevgir yardımıyla alıp suyunu süzüyoruz.
  4. Akabinde iç harcını hazırlamaya başlıyoruz. Bunun için 1 adet soğan ve sarımsağı rendeliyoruz. Yarım su bardağı pirinci yıkayıp suyunu süzüyoruz.
  5. Bir tutam maydanozu ince ince doğruyoruz.
  6. Uygun bir kaseye tüm materyalleri alıyoruz.
  7. Üzerine zeytinyağ, salça ve baharatlarını ek edip karıştırıyoruz.
  8. Lahana yapraklarının orta sert kısmını kesiyoruz. Kestiğimiz ve arta kalan kesimleri tenceremizin en alt kısmına yerleştiriyoruz.
  9. Sarmalarımızın yeterlice pişmesi ve alt kısmının yanmaması için bu nokta çok değerli.
  10. Uygun olan lahana yapraklarının ortasına harçtan koyup dilerseniz sarma dilerseniz muska biçiminde sarıyoruz.
  11. Tüm lahana yaprakları bitene kadar bu süreci tekrarlıyoruz.
  12. Akabinde lahanaların üzerine 1, 5 su bardağı sıcak et suyu koyuyoruz.
  13. En üst kısmına uygun bir borcam kapağı kapatıp tenceremizin kapağını da kapatıyoruz.
  14. Kısık ateşte yaklaşık yarım saat lahana sarmalarımızı pişiriyoruz. Bu esnada sarımsaklı yoğurdunu hazırlıyoruz.
  15. Uygun bir kasede yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuzu koyup karıştırıyoruz.
  16. Öteki yanda tereyağlı sosunu da hazırlamaya geçiyoruz. Bunun için bir tavaya tereyağ koyup eritiyoruz
  17. Üzerine pulbiber ekleyip kızdırıyoruz.
  18. Lahana sarmalarımız pişince uygun bir servis tabağına alıyoruz.
  19. Üzerine evvel sarımsaklı yoğurt gezdirip akabinde tereyağlı sosunu döküyoruz. Lahana sarmamızı sıcak olarak servis yapıyoruz, afiyet olsun????.
 
858,499Konular
982,571Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt