Beyaz Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram kıyma
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı bulgur
- 1 adet soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Kırmızı pul biber
- Kırmızı tatlı biber
- Kimyon
- Karabiber
- Kuru nane
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Su
- Tereyağı
Beyaz Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sarmanın içi için soğanları ve maydanozu doğruyoruz.
- Pirinçi ve bulguru yıkayıp baharatlarla birlikte ekliyoruz.
- Sıvı yağ ve salçayı ekleyip kıyma ile karıştırın.
- Lahanayı bölüp suda haşlıyoruz. (3-4 dak).
- Sarılacak kıvamda yumuşayınca, sudan çıkarıp süzüyoruz. Biraz soğuyunca sarmaya başlayabilirsiniz.
- Tencerenin altına birkaç beyaz lahana koyalım ve sardığımız lahanaları tencereye dizelim.
- Sarmaların üzerine biraz tereyağı ekleyin ve salçalı suyumuzu dökelim.
- Lahanaların üzerine su çıkmayacak şekilde.
- Önce yüksek ateşte kaynatıp, daha sonra kısık ateşte pişiriyoruz.