Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Beyaz Lahana Turşusu (Çıtır Çıtır Mutlaka Deneyin Şaşmaz Tarifim)

Beyaz Lahana Turşusu (Çıtır Çıtır Mutlaka Deneyin Şaşmaz Tarifim)
0
42

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
beyaz-lahana-tursusu-citir-citir-mutlaka-deneyin-sasmaz-tarifim.jpg

Beyaz Lahana Turşusu (Çıtır Çıtır Kesinlikle Deneyin Şaşmaz Tarifim) İçin Materyaller

  • 1 orta uzunluk turşuluk beyaz lahana
  • 2 su bardağı turşuluk kaya tuzu
  • 8-9 havuç (azaltıp çoğaltabilirsiniz)
  • Acı biber ( koymaya bilirsiniz)
  • 10 -12 tane sarımsak
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu
  • Aldığı kadar şu ( hazır su yada kaynamış soğumuş su koyun çeşmeden koymayın )
  • 3,5 su bardağı üzüm sirkesi (ben mesken yapımızı üzüm sirkesi kullandım siz market şirkeleriyle yapabilirisiniz)
Üzeri için ;
  • Maydanoz
  • 1 yemek kaşığı şeker

Beyaz Lahana Turşusu (Çıtır Çıtır Kesinlikle Deneyin Şaşmaz Tarifim) Yapılışı

  1. Lahanamızın dış kısımlarından 1-2 tane çıkartalım onları koymayacağız dış kısmı yumuşak oluyor zira ezilir içinde.
  2. Lahanamız sarmalık olmasın turşuluk olsun turşuluk lahana beyaz olur sarmalık lahana ise dış yaprakları yeşildir onunla yaparsanız ezilir.
  3. Lahanamızı 4 bölelim ve akabinde çok küçük olmayacak formda doğrayalım ve leğenlere paylaştırlam ne kadar sığarsa benimki 2 leğen oldu.
  4. Akabinde avucumuzla her leğene 2, 5 avuç gelecek biçimde kaya tuzu atalım ve harmanlayalım,üstlerini kapatalım ve 1 gece bu türlü bekletelim.
  5. Buradaki emel lahananın sulanıp içinde gazını dışarı bırakması birde tuzu içine çekiyor.
  6. Lahanalar çıtırlığından bir şey kaybetmiyor emin olun.
  7. Lahanamızın altında kalan suyu muhakkak kullanmayın bütün gazını oraya bıraktı o suyu dökelim. (resimde var çıkan su)
  8. Sonraki günü artık neye kuracaksanız lahananızı çıkartalım ben 5 kiloluk evvelden bitmiş turşu kabım vardı ona kurdum.
  9. Tabanına lahanamızdan biraz koyalım üstüne halka halka doğradığımız havuçlarımızdan koyalım ,biraz birkaç tane sarımsak ve bir kaçtane biberlerden koyalım.
  10. Bu süreci lahanamız bitene kadar ve kabımız dolana kadar devam edelim.
  11. Akabinde lahanamızın üstüne 1 bardak üzüm sirkesi dökelim en altına girsin diye.
  12. Akabinde yarısına gelene kadar suyumuzu koyalım ve akabinde tekrar sirke koyalım , biraz daha su koyalım ,  sirkemizi de dökelim ve lahanamızın üstünü 1-2 parmak geçene kadar suyunuzu dolduralım.
  13. Akabinde 1 yemek kaşığı limon tuzumuzu dökelim ve maydanozla ağzını kapatalım ve maydanozun üstüne 1 yemek kaşığı şeker dökelim ve kapağını hava almayacak biçimde sıkıca kapatalım.
  14. Turşumuz hazır ortalama 20-25 gün sonra olur inşaallah afiyetle yersiniz ????.
    Rabbim ağız tadıyla yememizi nasip etsin şifa olsun inşaallah.
    Şifa deposu bu virüs vaktinde doğal probiyotik şeyler yemek çok değerli sıhhatimiz için.
 
858,475Konular
981,228Mesajlar
29,547Kullanıcılar
sonertSon üye
Üst Alt