teknolojiuzmani
FD Üye
Beyaz Soft Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 200 gram şeker
- 1 vanilya şekeri
- 150 ml süt
- 150 ml sıvı yağ
- 200 gram un
- Yarım paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- Hindistan cevizi
Beyaz Soft Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Keki için yumurta, şekeri ve vanilya şekerini 3-4 dakika mixerle çırpıyoruz. Kalan gereçleri de ekleyip, yağlanmış fırın tepsisine döküyoruz (Benim tepsim borcam büyüklüğünde)
- İsteyen çiğ hamurun üzerine kakao da serpebilir.
- 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirip, soğumaya bırakıyoruz.
- Muhallebisi için; sütü tencereye alıp, kalan bütün materyalleri içine ekliyoruz. Orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz.
- Sıcak muhallebiyi kekin üzerine döküp, hindistan cevizini serpiyoruz. Afiyet olsun.