
Beyaz Supangle Tanımı İçin Gereçler
- 1 litre süt
- 2 yumurta sarısı
- 6 yemek kaşığı şeker
- 5 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 120g beyaz çikolata
- 1 su bardağı soğuk su
- 6 adet kedi lisanı bisküvi
Beyaz Supangle Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak buzdolabına 1 bardak su koyup soğutalım.
- Akabinde tenceremize süt, yumurta sarısı, şeker ve unu uygun bir tencereye alarak tüm materyaller karışana kadar hoş bir formda çırpalım.
- Ocağımızın altını açalım, daima karıştırarak kaynayana kadar pişirelim.
- Muhallebimiz göz göz olup kaynamaya başlayınca tenceremizi ocaktan alalım.
- Tereyağı ve beyaz çikolatayı da ekleyerek çırpma teli yardımı ile eriyene kadar karıştıralım.
- Tatlımızın birinci sıcağı çıktıktan sonra soğuk suyu da ekleyelim ve çırpma sürecimize mikser ile devam edelim.
- Kedidili bisküvilerimizi kesme tahtasına alarak 3 kesime ayıralım.
- Supanglemizi servis edeceğimiz kuplara kedi lisanı bisküvilerimizden 3 kesim yerleştirelim.
- Daha sonra üzerlerine hazırladığımız tatlıyı paylaştıralım.
- Oda sıcaklığına gelen tatlılarımızı buzdolabına kaldırarak 2 saat kadar dinlenmeye bırakalım.
- Mühlet sonunda hazır olan beyaz çikolatalı supanglemizi dilediğimiz formda süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.
Tanım @nefisyemektarifleri nden.
#ilhamtarifler.