resimli Beyinli Pilav Tarifi
Beyinli pilav nasıl yapılır
Malzemeler:
2 bardak pirinc,
4 bardak et suyu,
1 sığır veya 2 koyun beyni,
3 kaşık tereyağı,
tuz,
baharat
imagesbeyinlipilavtarifiresimli5ad41dcd75703
Yapılışı:
ilk olarak beyinlerin zarlarını cıkarıp temizleyelim Daha sonra bu beyinleri kup şeklinde doğrayalım ve kaynattığımız et suyunun icine atalım
Pirincleri yıkayıp suzdukten sonra beyinli et suyunun kaynaması icin biraz bekleyelim Su kaynayınca pirincleri, tuz ve baharatlarla birlikte katalım Kısık ateşte pirinclerin pişmesinin bekleyelim ve pişme işlemi bittikten sonra yaklaşık yarım saat demlenmesini bekleyelim
Pilavın demlenme aşaması tamamlandıktan sonra servis edebiliriz
Beyinli pilav nasıl yapılır
Malzemeler:
2 bardak pirinc,
4 bardak et suyu,
1 sığır veya 2 koyun beyni,
3 kaşık tereyağı,
tuz,
baharat
imagesbeyinlipilavtarifiresimli5ad41dcd75703
Yapılışı:
ilk olarak beyinlerin zarlarını cıkarıp temizleyelim Daha sonra bu beyinleri kup şeklinde doğrayalım ve kaynattığımız et suyunun icine atalım
Pirincleri yıkayıp suzdukten sonra beyinli et suyunun kaynaması icin biraz bekleyelim Su kaynayınca pirincleri, tuz ve baharatlarla birlikte katalım Kısık ateşte pirinclerin pişmesinin bekleyelim ve pişme işlemi bittikten sonra yaklaşık yarım saat demlenmesini bekleyelim
Pilavın demlenme aşaması tamamlandıktan sonra servis edebiliriz