iltasyazilim
FD Üye
Beyni çalıştıran ve harekete geçiren besinler;
Yabanmersini:
Fareler üzerindeki deneyler, tatlı yabanmersininin, zihin ve motor yetenekleri artırdığını ve beynin yaşlanmasını yavaşlattığını gösteriyor Yabanmersininin bununla beraber kan basıncı üzerinde olumlu etkisi olduğu belirtiliyor
Yeşil yapraklı besinler:
Alzheimer ve bunamaya sebep olan homosistein amino asidinin çözülebilmesi için gerekli B12 ve B6 gibi B vitamin türleri brokoli ve lahana gibi sebzelerde çokça bulunuyor
Ispanak:
Ispanağın tam anlamıyla bir antioksidan olduğu, ıspanaklı bir salatanın göbek salatadan 3 kat daha artı B vitamini içerdiği belirtiliyor
Somon ve sardalya balığı:
Somon, sardalya gibi yağlı balıklar koruyucu omega 3 asidi içeriyor Omega3'ün beyinde yüksek seviyede bulunması ise insanı iyi hissettirenserotonin hormonunun salgılanmasına yardım ediyor
Tahıl ve esmer pirinç:
Esmer pirinçteki vitamin ve magnezyumun sezgi kabiliyetini artırdığı, tahılların ise B6 vitamini açısından bütün bir depo olduğu belirtiliyor
Sıcak kakao:
Sıcak kakaodaki antioksidan miktarının yeşil çaydan ise 3 kat daha artı olduğu belirtiliyor
Fındık, badem ve ceviz:
Antioksidan açısından çok varlıklı olan fındık ve bademin, kandaki kolestrol seviyesini düşürdüğü, cevizin ise omega3 asidi açısından varlıklı olduğu biliniyor
Zeytinyağı:
Zeytinyağı tansiyonu düzenliyor ve kolestrol seviyesini düşürüyor *
Yabanmersini:
Fareler üzerindeki deneyler, tatlı yabanmersininin, zihin ve motor yetenekleri artırdığını ve beynin yaşlanmasını yavaşlattığını gösteriyor Yabanmersininin bununla beraber kan basıncı üzerinde olumlu etkisi olduğu belirtiliyor
Yeşil yapraklı besinler:
Alzheimer ve bunamaya sebep olan homosistein amino asidinin çözülebilmesi için gerekli B12 ve B6 gibi B vitamin türleri brokoli ve lahana gibi sebzelerde çokça bulunuyor
Ispanak:
Ispanağın tam anlamıyla bir antioksidan olduğu, ıspanaklı bir salatanın göbek salatadan 3 kat daha artı B vitamini içerdiği belirtiliyor
Somon ve sardalya balığı:
Somon, sardalya gibi yağlı balıklar koruyucu omega 3 asidi içeriyor Omega3'ün beyinde yüksek seviyede bulunması ise insanı iyi hissettirenserotonin hormonunun salgılanmasına yardım ediyor
Tahıl ve esmer pirinç:
Esmer pirinçteki vitamin ve magnezyumun sezgi kabiliyetini artırdığı, tahılların ise B6 vitamini açısından bütün bir depo olduğu belirtiliyor
Sıcak kakao:
Sıcak kakaodaki antioksidan miktarının yeşil çaydan ise 3 kat daha artı olduğu belirtiliyor
Fındık, badem ve ceviz:
Antioksidan açısından çok varlıklı olan fındık ve bademin, kandaki kolestrol seviyesini düşürdüğü, cevizin ise omega3 asidi açısından varlıklı olduğu biliniyor
Zeytinyağı:
Zeytinyağı tansiyonu düzenliyor ve kolestrol seviyesini düşürüyor *