Beypazarı Düğün Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 4 su bardağı su
- 1 su bardağından azıcık eksik pirinç
- 1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
- Tuz
- 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz biber
Beypazarı Düğün Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle pirinci yıkayıp uygun bir tencereye alalım. Üzerine 4 su bardağı suyu ekleyelim.
- Son olarak 1 yemek kaşığı yağı da ekleyerek ocağı açalım. Pirinçleri yeterlice yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Ocaktan alınca üzerine 1 su bardağı su döküp ılıtalım. Süzme yoğurdu çırpıp hazır edelim.
- Sos için tereyağı ve kırmızı toz biberi de ekleyip hazır edelim.
- Kasemize evvel pirinç, sonra süzme yoğurt en sonda sosu döküp servis ediyoruz. Afiyet olsun.