Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Beypazarı Usulü Höşmerim

Beypazarı Usulü Höşmerim
0
116

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Beypazarı Usulü Höşmerim Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı süt kaymağı
*3 su bardağı süt
*100 gram tereyağ
*1012 yemek kaşığı un

Üzeri için;


*Toz şeker

Beypazarı Usulü Höşmerim Tarifi Yapılışı İlk olarak süt kaymağını, sütü ve tereyağı ocağın üzerine alıp altını yakın (Sütü mutlaka güvendiğiniz bir sokak sütçüsünden almanız gerekiyor aksi takdirde hazır sütlerde süt kaymağı bulmanız çok zor hiç imkanım yok diyorsanız marketlerde satılan hazır kaymaklarla da deneyebilirsiniz )*Tereyağ eridikten sonra yavaş yavaş unu ekleyip sürekli karıştırmaya devam edin Karışım hamur kıvamına gelene kadar başından ayrılmayın ki dibini tutmasın; topak oluşumuna izin vermeyin*Hamur halini aldıktan sonra ocağı orta ateşe alın ve hamuru tavanın her yerine yayın*Arada hamuru çevirin yer yer altın rengi olmaya başladığını göreceksiniz ve tekrar tavaya yayın*Yaklaşık 1015 dakika aynı işlemi tekrarlayın ki içi iyice pişsin*En son tavaya yayın ve altın rengi alana kadar kızardığından emin olun*Sonra üzerine uygun bir tabak veya kapak kapatıp ters çevirin ve altın rengi alana kadar pişirin*Piştikten sonra servis tabağına alın ve üzerine toz şeker serpin*Sıcak sıcak kahvaltıda veya çayın yanında servis edin
 

Similar threads

Höşmerim Tarifi İçin Malzemeler *125 gr margarin *50 gram tereyağı *1 çay bardağı sıvı yağ *1 kilo süt *1 fiske tuz *Alabildiğine un Şerbeti için; *2 5 su bardağı su *2 5 su bardağı şeker Höşmerim Tarifi Yapılışı Yapımı sabır isteyen meşakkatli ama yemesi zevkli bir tatlıdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Höşmerim Tanımı (Herkes Farklı Yapar) Tanımı İçin Malzemeler Buzlukta varsa süt kaymağı (200 gr)4,5 su bardak süt50 gram margarin ya da tereyağAldığı kadar un Üzerine serpmek için Toz şeker Höşmerim Tanımı (Herkes Farklı Yapar) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle sütü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
99
Höşmerim Tarifi İçin Malzemeler *Yarım kg süt *Yarım paket margarin *1 su bardağı sıvı yağ *Şeker *Aldığı kadar un *2 çay kaşığı tuz Höşmerim Tarifi Yapılışı Öncelikle sütümüzü bir tencereye koyuyoruz içine yarım paket katı yağı atıyoruz kaynayana kadar karıştırıyoruz 2 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
99
Hoş Mu Erim (Hoşmerim ) Tarifi İçin Malzemeler *2 su bardağı süt *2 yemek kaşığı kaymak *45 yemek kaşığı tereyağ *Aldığı kadar un kulak memesi kıvamında olacak Şerbeti için; *1 su bardağı şeker *1, 5 su bardağı su * Hoş Mu Erim (Hoşmerim ) Tarifi Yapılışı Sevgili nefis yemek tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
Konya Usulü Kaymaklı Ballı Helva Tarifi İçin Malzemeler *Yarım kilo kaymak *2 su bardağı tam buğday unu *1 su bardağı süt *1 çay bardağından biraz fazla şeker *üzeri için bal Konya Usulü Kaymaklı Ballı Helva Tarifi Yapılışı Çiğdem AYALP hanımın Ballı Kaymaklı sütlü konya helvası tarifini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
858,496Konular
981,716Mesajlar
29,784Kullanıcılar
orhanozel01Son üye
Üst Alt