iltasyazilim
FD Üye
Beypazarı Usulü Höşmerim Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı süt kaymağı
*3 su bardağı süt
*100 gram tereyağ
*1012 yemek kaşığı un
Üzeri için;
*Toz şeker
Beypazarı Usulü Höşmerim Tarifi Yapılışı İlk olarak süt kaymağını, sütü ve tereyağı ocağın üzerine alıp altını yakın (Sütü mutlaka güvendiğiniz bir sokak sütçüsünden almanız gerekiyor aksi takdirde hazır sütlerde süt kaymağı bulmanız çok zor hiç imkanım yok diyorsanız marketlerde satılan hazır kaymaklarla da deneyebilirsiniz )*Tereyağ eridikten sonra yavaş yavaş unu ekleyip sürekli karıştırmaya devam edin Karışım hamur kıvamına gelene kadar başından ayrılmayın ki dibini tutmasın; topak oluşumuna izin vermeyin*Hamur halini aldıktan sonra ocağı orta ateşe alın ve hamuru tavanın her yerine yayın*Arada hamuru çevirin yer yer altın rengi olmaya başladığını göreceksiniz ve tekrar tavaya yayın*Yaklaşık 1015 dakika aynı işlemi tekrarlayın ki içi iyice pişsin*En son tavaya yayın ve altın rengi alana kadar kızardığından emin olun*Sonra üzerine uygun bir tabak veya kapak kapatıp ters çevirin ve altın rengi alana kadar pişirin*Piştikten sonra servis tabağına alın ve üzerine toz şeker serpin*Sıcak sıcak kahvaltıda veya çayın yanında servis edin
*1 su bardağı süt kaymağı
*3 su bardağı süt
*100 gram tereyağ
*1012 yemek kaşığı un
Üzeri için;
*Toz şeker
Beypazarı Usulü Höşmerim Tarifi Yapılışı İlk olarak süt kaymağını, sütü ve tereyağı ocağın üzerine alıp altını yakın (Sütü mutlaka güvendiğiniz bir sokak sütçüsünden almanız gerekiyor aksi takdirde hazır sütlerde süt kaymağı bulmanız çok zor hiç imkanım yok diyorsanız marketlerde satılan hazır kaymaklarla da deneyebilirsiniz )*Tereyağ eridikten sonra yavaş yavaş unu ekleyip sürekli karıştırmaya devam edin Karışım hamur kıvamına gelene kadar başından ayrılmayın ki dibini tutmasın; topak oluşumuna izin vermeyin*Hamur halini aldıktan sonra ocağı orta ateşe alın ve hamuru tavanın her yerine yayın*Arada hamuru çevirin yer yer altın rengi olmaya başladığını göreceksiniz ve tekrar tavaya yayın*Yaklaşık 1015 dakika aynı işlemi tekrarlayın ki içi iyice pişsin*En son tavaya yayın ve altın rengi alana kadar kızardığından emin olun*Sonra üzerine uygun bir tabak veya kapak kapatıp ters çevirin ve altın rengi alana kadar pişirin*Piştikten sonra servis tabağına alın ve üzerine toz şeker serpin*Sıcak sıcak kahvaltıda veya çayın yanında servis edin