Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Beyran Çorbası (Yöresel)

Beyran Çorbası (Yöresel)
0
27

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71

Beyran Çorbası (Yöresel) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kemikli kuzu gerdan
  • 2 yemek kaşığı iç yağı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 10 diş sarımsak (arzunuza göre)
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • 8 su bardağı et suyu (haşlanan etin suyu)

Beyran Çorbası (Yöresel) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Et düdüklüye 1 bütün soğan ve 2 diş bütün sarımsaklar alın, basınçlı tencerede bir buçuk saat haşlayın. Ve düdüklüyü açmayın.
  2. Haşlarken en kısık ateşte haşlayın.
  3. Düdüklüyü etleri alınca direk kapak kapatmayın.
  4. Kefleri alın kefleri bitince kapatın.
  5. Süreyi uzun bulanlar olabilir orjinal halinde 13 saat kısık ateşte pişiyor.
  6. Üstelik reçete deki çorba fishler markada pişti erimiyor fakat o kıvama geliyor.
  7. İyice etler liğme liğme dağılacak hale gelsin.
  8. Etleri ve suyu süzerek ayırın.
  9. Sarımsakları ve soğanı çıkarın.
  10. Etleri didikleyin kenara alın.
  11. Suyu tencereye alıp içerisine pirinçleri ekleyin.
  12. Pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
  13. İç yağını ekleyin ağır gelirse tereyağı ekleyin.
  14. Etin suyu soğumaya başlayınca üzeri iç yağından bir katman oluşturur.O tabakayı alın. Fakat yapımız bu yağ şayet kokar ağır olur derseniz tereyağı kullanın ;lakin orjinal tadı yakalayamazsınız.
  15. Tencereye iç yağını alın dövülmüş sarımsakları ek edin.
  16. Sarımsakları az yumuşayınca pilavı ekleyin.
  17. Haşlanmış etleri de ekleyin en son tuz ve baharatları ek edin.
  18. Birkaç taşın kaynatın. Altını kısık ateşe alın.
  19. Lezzetler bütünleşip kıvam alınca (15-20 dakika düşük ateş) ocaktan alın.
  20. Tereyağını ya da iç yağını çorbayı kaselere koyduktan sonra üstüne de gezdirebilirsiniz.
  21. Arzuya nazaran servis esnasında ince kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz. Olmazsa olmazı bol limon.
Afiyet olsun.

Mutfağımdan mutfağınıza sevgilerle ????.

Beyran Çorbası (Yöresel) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,498Konular
982,062Mesajlar
30,045Kullanıcılar
kaosemre09Son üye
Üst Alt