Beyran Tarifi İçin Malzemeler
- 3 parça incik
- 1 fincan pirinç
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı pul biber
- Yarım limon
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
Beyran Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Etimizi haşlayalım, sonra etleri içinden alalım.
- Pirinçler yıkanır, daha sonra üzerine su ilave edilir ve haşlanır.
- Eti ve suyunu ayıralım. Eti didikleyelim. Sarımsakları rendeleyelim.
- Bir yemek kaşığı pul biber de ekleyip üzerine bir kepçe et suyundan bırakıp karıştıralım.
- Servis yaparken önce tabaklara bir iki kaşık pilav bırakalım.
- Daha sonra pilavın üzerine haşlayıp didiklediğimiz et ve suyundan sıcak bir şekilde yeteri kadar koyalım.
- En son da hazırladığımız sostan ekleyip sıcak sıcak servis yapalım. İsteyen yerken limon da sıkabilir.