Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Beyti Kebabı Leziz (Pratik)

Beyti Kebabı Leziz (Pratik)
0
110

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71

Beyti Kebabı Hoş (Pratik) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2-3 adet yufka
Köftesi için:
  • 400 g kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı galeta unu
  • Karabiber
  • Tuz
Yufkalara ve üzerine sürmek için:
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı
Domates sosu için:
  • 1 su bardağı domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Servis etmek için;
  • Yoğurt

Beyti Kebabı Güzel (Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle beyti kebabımızın köftesi ile başlıyoruz. Soğan, sarımsak rendelenip suyu sıkılır ,yumurta ,galeta unu ve baharatları yoğurma kabına alalım.
  2. Kıymayı ekleyerek güzelce yoğuralım.
  3. Köfte harcından elimize alarak yassı bir biçimde şekillendirelim köfteler pişerken küçülüp kalınlaşacaktır.
  4. Köftelerimizi pişirme kağıdı serili tepsimize dizelim .
  5. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 dakika pişirelim.
  6. Tereyağı eritip yufkamızı yarım ay biçimde keselim kestiğimiz yufkanın her yerine tereyağ sürelim fırça yardımı ile.
  7. Fırından çıkan köfteleri yufkanın geniş olan kısmına dizelim ve rulo üzere saralım ve baklava keser üzere hafif çapraz dilimleyelim, artan tereyağını üzerlerine sürelim.
  8. Domates sosunu hazırlayalım tereyağı eritelim ,domatesleri rendeleyip tereyağlı tavaya koyalım.
  9. 2 dakika kaynadıktan sonra karabiber ve tuzu ek edelim koyu olursa azıcık su ekleyelim.
  10. Yufkanın üstü kızarınca fırından alalım servis tabağına dizelim ve sosumuzdan üstüne dökelim.
  11. Ardından ortasına yoğurt koyalım, dilerseniz maydanoz ile süsleyebilirsiniz afiyet olsun ????????.
Beyti Kebabı Hoş (Pratik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yufka Köftesi için; 500g kıyma1 adet yumurta1 adet soğan1 çay bardağı galeta unuTuzKarabiberKimyon Yufkalara ve üzerine sürmek için: 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ Üzeri için: 2 yemek kaşığı salça2 yemek kaşığı tereyağıTuz Yanında servis etmek için Yoğurt...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Beyti Kebabı Tanımı İçin Gereçler 3 adet yufka Beyti köftesi için: 500 gram kıyma1 adet yumurta1 adet soğan1 diş sarımsakYarım çay bardağı galeta unuTuzKöfte baharatı Yufkalara ve üzerine sürmek için: 2-3 yemek kaşığı tereyağı ve sıvı yağ Domates sosu için: 1 su bardağı domates rendesi1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Beyti Kebabı Tanımı İçin Materyaller Köftesi için ; 400 gr kıyma1 adet yumurta1 adet orta uzunluk soğan1-2 adet sarımsakYarım su bardağı galeta unuTuzBaharat2 adet hazır yufkaTereyağ Sos için; Domates rendesini hafif tereyağında güzelce pişiriyoruz şayet domatesin rengi soluksa çok salça...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 2-3 adet yufka Beyti köftesi için; 500 gram kıyma1 çay kaşığı pul biber1 yemek kaşığı zeytin yağıYarım demet maydanoz1 adet soğan1 adet sarımsak Yufkaların üzerine sürmek için : 2-3 yemek kaşığı tereyağı Domates sosu için : 1 su bardağı domates sosu2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Beyti Kebabı Tanımı İçin Malzemeler 2 adet yufka ( yufkayı yağlamak için sıvı yağ) Köftesi için gerekli malzemeler 300 gram orta yağlı kıyma ( tek çekim olarak hazırlıyorum, bu biçimde olunca satır kıyma tadına yakın oluyor)1 adet orta uzunluk soğan2 diş sarımsakTuz, karabiber1 çorba kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
858,496Konular
981,779Mesajlar
29,851Kullanıcılar
calmuratSon üye
Üst Alt