Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Beyti Kebabı (Sarma)

Beyti Kebabı (Sarma)
0
71

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Beyti Kebabı (Sarma) Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kıyma
  • 1 rende soğan
  • 2 -3 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz
  • Acı pul biber
Ara sosu için:
  • 2 yemek kaşığı terayağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Biraz su
  • Tuz
Üzeri için :
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Toz biber acı
  • Acı pul biber
  • Sarımsaklı yoğurt
Hamuru için:
  • 2 su bardağı un
  • Tuz
  • Su
  • Kuru yufka da kullanabilirsiniz

Beyti Kebabı (Sarma) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

O kadar lezzetli ki kesinlikle denemelisiniz!!!!!!.
  1. Kuru yufkalarımızı ıslatalım.
  2. Köftesi için materyallerimizi bir kaba alıp yoğuralım.
  3. 2 3 saat dinlendirelim.
  4. İnce uzun bir halde form verelim.
  5. Fırında 200 derecede yarım saat kadar pişirelim.
  6. Piştikten sonra biraz soğumasını bekleyelim.
  7. Yufkalarımızın ortasını sostan sürelim içine yettiği kadar köftelerimizi koyalım. ( yanlardan boşluk kalsın).
  8. Yanlarını katlayarak saralım.
  9. Hepsi bittikten sonra 1 2 parmak kalınlığı keselim.
  10. Köfteleri pişirdiğimiz tepsiye tekrar döşeyelim(tepsideki yağı almayın).
  11. Ve 180 200 derece fırında kızarasıya denk yarım saat kadar pişirelim.
  12. Üzeri sosu için tereyağını eritelim ve içine toz biberle pul biberi ek edelim.
  13. Piştikten sonra bol sarımsaklı yoğurt ve üzeri sos ile servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.
Beyti Kebabı (Sarma) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,494Konular
981,567Mesajlar
29,682Kullanıcılar
YgtAkblt52Son üye
Üst Alt