Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Beyti Kebabı

Beyti Kebabı
0
77

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
beyti-kebabi.jpg

Beyti Kebabı Tanımı İçin Materyaller


Köftesi için ;
  • 400 gr kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1-2 adet sarımsak
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • Tuz
  • Baharat
  • 2 adet hazır yufka
  • Tereyağ
Sos için;
  • Domates rendesini hafif tereyağında güzelce pişiriyoruz şayet domatesin rengi soluksa çok salça atılabilir
  • Süzme yoğurt

Beyti Kebabı Tanımı Yapılışı

  1. Kıyma ve öbür gereçleri ekleyerek yeterlice yoğuruyoruz.
  2. Elimizi hafif yağlayarak uzun ve yayvan bir halde şekil veriyoruz (adana kebap şeklinde).
  3. Fırın tepsisine yağlı kağıt koyup evvelce ısıtılmış (180°) fırında köfteleri 5-10 dakika pişiriyoruz. ( tam pişirmeyin zira yufkalarla da pişecek).
  4. Köfteler pişerken yufkaları ikiye kesip içine erimiş tereyağı sürelim.
  5. Az pişmiş uzun köfteleri yufkanın uzun kısmına dizerek durum yapalım ve verev formda keselim.
  6. Her birinin üzerine erimiş tereyağı sürerek tekrar fırına koyalım.
  7. Yufkaların üzeri hafif kizarirken fırından alalım.
  8. Tabaklara dizip üzerine domates sosundan dökelim.
  9. Yoğurdu dilerseniz ortasına dilerseniz de üstüne dökelim.
  10. En üstüne de renk olsun diye maydanoz doğrayabilirsiniz.
Afiyet olsun ????.
 
858,496Konular
981,602Mesajlar
29,707Kullanıcılar
ASSSSSADDSon üye
Üst Alt