Beyti Kebabı Tanımı İçin Materyaller
Köftesi için ;
- 400 gr kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1-2 adet sarımsak
- Yarım su bardağı galeta unu
- Tuz
- Baharat
- 2 adet hazır yufka
- Tereyağ
- Domates rendesini hafif tereyağında güzelce pişiriyoruz şayet domatesin rengi soluksa çok salça atılabilir
- Süzme yoğurt
Beyti Kebabı Tanımı Yapılışı
- Kıyma ve öbür gereçleri ekleyerek yeterlice yoğuruyoruz.
- Elimizi hafif yağlayarak uzun ve yayvan bir halde şekil veriyoruz (adana kebap şeklinde).
- Fırın tepsisine yağlı kağıt koyup evvelce ısıtılmış (180°) fırında köfteleri 5-10 dakika pişiriyoruz. ( tam pişirmeyin zira yufkalarla da pişecek).
- Köfteler pişerken yufkaları ikiye kesip içine erimiş tereyağı sürelim.
- Az pişmiş uzun köfteleri yufkanın uzun kısmına dizerek durum yapalım ve verev formda keselim.
- Her birinin üzerine erimiş tereyağı sürerek tekrar fırına koyalım.
- Yufkaların üzeri hafif kizarirken fırından alalım.
- Tabaklara dizip üzerine domates sosundan dökelim.
- Yoğurdu dilerseniz ortasına dilerseniz de üstüne dökelim.
- En üstüne de renk olsun diye maydanoz doğrayabilirsiniz.