Beyti Kebabı Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kilo kıyma
- ️3 adet sivri biber
- ️2 adet kapya biber
- ️1 adet domates
- ️1 adet soğan
- ️2 yemek kaşığı galeta unu
- ️1 yemek kaşığı kaşığı salça
- ️Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, pul biber, kekik
- ️3 adet yufka
Beyti Kebabı Tanımı Yapılışı
- Biberleri, domatesi, soğanı farklı başka robotta çekip başka gereçlerle birlikte kıymayla karıştıralım.
- Yufkanın birini tezgaha serip 3 tarafından 5 er cm katlayalım.
- Hazırladığımız kıymadan 1/3 ünü yufkanın kenarına koyup rulo yapalım.
- Başka yufkaları da birebir halde yap 2 cm kalınlığında kesip tepsiye diz.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dk kızarana kadar pişirelim.
- Piştikten sonra üzerine domatesi sosu, kızarmış tereyağını ve yoğurdu dökelim.