Beyti Kebabı Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yufka
- 500 gram kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı galeta unu
- Tuz
- Köfte baharatı
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı ve sıvı yağ
- 1 su bardağı domates rendesi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Karabiber
- Tuz
- Yoğurt
Beyti Kebabı Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak beytimizin köftesini hazırlıyoruz. Soğan ve sarımsağı rendeleyelim.
- Köfte için kıyma, galeta unu ve baharatları derince bir kaba alarak köfte harcını güzelce yoğuralım.
- Köfte harcından bir ölçü alarak elimizde uzun ve yassı bir halde biçimlendirelim.
- Şekillendirdiğimiz köfteleri pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine yerleştelim.
- Evvelden ısıtılmış 190 derece fırında köftelerimizi 15 dakika pişirelim.
- Köftelerin pişmesine yakın, tereyağını eritelim.
- Yufkalardan bir adedini alarak ikiye keselim.
- Tek kat olacak halde bir kesiminin üzerine tereyağı sürelim.
- Fırından aldığımız köfteleri yufkanın geniş kısmına boşluk bırakmadan tek sıra halinde dizelim ve yufkanın kenarlarını katlayarak rulo formunda saralım.
- Tüm materyalleri sardıktan sonra ruloları verev olarak halde keselim ve tekrar tepsiye dizelim.
- Üzerlerine tereyağı sürerek fırına sürelim.
- Kebabımız fırında kızarırken domates sosunu hazırlayalım.
- Bunun için tereyağını tavada eritelim, domates rendesini ekleyelim.
- Birkaç dakika kaynadıktan sonra karabiber ve tuz ek edelim. Kıvamı koyu ise bir ölçü su ek edebilirsiniz.
- Yufkaların üzeri yavaşça kızardıktan sonra fırından alalım.
- Beyti kebabımızı servis tabağına aldıktan sonra üzerine domates sosundan gezdirelim, yanına birkaç kaşık yoğurt koyalım.
Deneyeceklere afiyet olsun ????.