Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Beyti Kebabı

Beyti Kebabı
0
56

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
beyti-kebabi.jpg

Beyti Kebabı Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet yufka
Köftesi için;
  • 300 350 gram kıyma
  • 1 tane soğan
  • 1 tane yumurta
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Galeta unu
Yufkaya sürmek için
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 bardak suyla açılır
Üzeri için
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı su
  • Sarımsaklı yoğurt

Beyti Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Köftesi için kıyma ve öbür gereçler eklenerek yoğurulur.
  2. Daha sonra yufka serilerek, salça zeytinyağı ve suyla açılarak yufkanın üzerine sürülür .
  3. Köftesi uzunlamasına dizilir .
  4. Rulo sarılarak 1 parmak genişliğinde kesilip tepsiye dizilir.
  5. 200 derece fırında pişirilir.
  6. Üzerine tereyağında salça kavrularak azcık su eklenip sos yapılır.
  7. Servis esnasında üzerine salçalı sos ve sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır. Afiyet bal şeker olsun???????????? materyalleri isteğe nazaran artırabilirsiniz.
 
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt