Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Beyti Kebabı

Beyti Kebabı

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
beyti-kebabi.jpg

Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane yufka
  • 400 gram kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
Üzeri için;
  • Sıvı yağ
Sosu için:
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 büyük boy domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • 1 kase yoğurt (servis için)

Beyti Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kıymayı karıştırma kabına alın soğan ve sarımsağı rendeleyin baharatları ilave edip köfteyi iyice yoğurun.
  2. Bir tane yufkayı tezgaha açıp d şeklinde ikiye katlayın, kenar kısımlarını hafif ikiye doğru katlayın.
  3. Geniş kenarına hazırladığınız köftenin yarısını yerleştirin rulo şeklinde sarın.
  4. Sararken çok gevşek sarmamaya dikkat edin. Diğer yufkaya da aynı işlemi uygulayın.
  5. Keskin bir bıçakla verev olarak kesin yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin üzerine sıvı yağ sürün.
  6. Tepsinin kenarına domates ve biber koyup önceden ısıtılmış 180°c derece fırında yufkalar hafif kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
  7. Sos için tavaya tereyağı ve sıvı yağı alıp tereyağını eritin.
  8. Ardından sıvı yağ ve tereyağı karışımına salçayı, rendelenmiş domatesi ve tuzunu ilave edip domatesler suyunu çekip sos kıvamına gelene kadar kısık ateşte 6-7 dakika pişirin.
  9. Kızaran beytileri servis tabağına alıp, ilk sıcağı çıktıktan sonra üzerine sos gezdirip yoğurt ve pilav ile servis yapabilirsiniz.
Yemeğimiz servise hazır ❤️.

Beyti Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt