bilgisayarci
FD Üye
Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tane yufka
- 400 gram kıyma
- 1 orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- Sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 büyük boy domates rendesi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- 1 kase yoğurt (servis için)
Beyti Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıymayı karıştırma kabına alın soğan ve sarımsağı rendeleyin baharatları ilave edip köfteyi iyice yoğurun.
- Bir tane yufkayı tezgaha açıp d şeklinde ikiye katlayın, kenar kısımlarını hafif ikiye doğru katlayın.
- Geniş kenarına hazırladığınız köftenin yarısını yerleştirin rulo şeklinde sarın.
- Sararken çok gevşek sarmamaya dikkat edin. Diğer yufkaya da aynı işlemi uygulayın.
- Keskin bir bıçakla verev olarak kesin yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin üzerine sıvı yağ sürün.
- Tepsinin kenarına domates ve biber koyup önceden ısıtılmış 180°c derece fırında yufkalar hafif kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Sos için tavaya tereyağı ve sıvı yağı alıp tereyağını eritin.
- Ardından sıvı yağ ve tereyağı karışımına salçayı, rendelenmiş domatesi ve tuzunu ilave edip domatesler suyunu çekip sos kıvamına gelene kadar kısık ateşte 6-7 dakika pişirin.
- Kızaran beytileri servis tabağına alıp, ilk sıcağı çıktıktan sonra üzerine sos gezdirip yoğurt ve pilav ile servis yapabilirsiniz.
Beyti Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı