Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Beyti Kebabı

Beyti Kebabı
0
67

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Beyti Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram yağlı kıyma
  • 1 tane yumurta
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • 1 tane küçük uzunluk soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı tuz (Tuzunu siz damak tadınıza nazaran ayarlayınız)
  • 2 tane yufka
Yufkaların üstüne ve içine sürmek için;
  • 2 -3 yemek kaşığı tereyağı
Sosu için;
  • 100 gram tereyağı (3 yemek kaşığı kadar )
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım çay kaşığı tuz (Tuzunu siz damak tadınıza nazaran ayarlayınız)
Servis için;
  • 3 -4 kaşık yoğurt

Beyti Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak soğanları rendeleyiniz. Sonra sarımsağı eziniz ve yoğurma kabınızın içine köftenin başka gereçlerini koyup, güzelce yoğurunuz.
  2. Köfteleri 8 yahut 9 modüle bölünüz rulo yapıp, üzerlerine bastırınız yağlanmış tepsiye diziniz ve 190 derecelik evvelce ısıtılmış fırında 15 dakika pişiriniz.
  3. Sonra yufkayı ortasından 2 ye bölün ve yufkanın üzerine eritilmiş tereyağı sürünüz köfteleri yufkanın üç kısmına koyup kenarlarından 2 parmak içe katlayıp rulo halinde sarınız.
  4. Sonra baklava dilimi formunda katıyız tekrar üzerine tereyağı sürünüz. 190 derecede 10 dakika hafif kızartınız. Kebaplarınız kızarıncaya kadar sosunu ayarlayınız.
  5. Sosu için tereyağını eritiniz üzerine salçayı ekleyip, salçayı bir dakika kadar kavurunuz ve tuzunu ekleyip kaynatınız.
  6. Fırından çıkan kebaplarınızın üstüne sıcak salçalı sosu dokunuz ve yoğurtla servis yapınız.
Not: Pişirme mühleti fırından fırına değişir.

Beyti Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Lokma Kebabı (Beyti Kebabı) Tanımı İçin Gereçler Köftesi İçin 300 gram kıyma1 adet soğan2 diş sarımsak1 su bardağı ekmek ufağı ya da galeta unu1 yumurta1 çay kaşığı karbonat1 yemek kaşığı zeytinyağıTuzKarabiberKırmızıbiber Sosu İçin 2 yemek kaşığı tereyağ4 yemek kaşığı salça3 su bardağı suTuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Beyti Kebabı Hoş (Pratik) Tanımı İçin Malzemeler 2-3 adet yufka Köftesi için: 400 g kıyma1 adet soğan1 adet yumurta1 diş sarımsakYarım çay bardağı galeta unuKarabiberTuz Yufkalara ve üzerine sürmek için: 2-3 yemek kaşığı tereyağı Domates sosu için: 1 su bardağı domates rendesi1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 1.5 adet hazır yufka Köftesi için; Yarım kilo kıyma1 adet yumurta1 adet soğan1-2 diş sarımsak1 çay bardağı galeta unu veya ekmek kırıntısıTuzPul biberKarabiber Yufkanın arasına sürmek için; 2 yemek kaşığı tereyağı Sosu için; 1 yemek kaşığı domates salçası1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Beyti Kebabı Tanımı İçin Gereçler 3 adet yufka Beyti köftesi için: 500 gram kıyma1 adet yumurta1 adet soğan1 diş sarımsakYarım çay bardağı galeta unuTuzKöfte baharatı Yufkalara ve üzerine sürmek için: 2-3 yemek kaşığı tereyağı ve sıvı yağ Domates sosu için: 1 su bardağı domates rendesi1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 2 tane yufka400 gram kıyma1 orta boy soğan1 tatlı kaşığı biber salçası1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı kekik1 çay kaşığı pul biber Üzeri için; Sıvı yağ Sosu için: 2 çorba kaşığı tereyağı2 çorba kaşığı sıvı yağ1 büyük boy...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
858,496Konular
981,769Mesajlar
29,848Kullanıcılar
forexsaplarSon üye
Üst Alt