Beyti Kebap Tarifi İçin Malzemeler
Kebabı için;
- Yarım kg dana kıyma
- Yarım kg kuzu kıyma
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı pul biber
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 fiske kekik
- Bir miktar su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı iri bulgur
- 2,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yoğurt domates ve biber
Beyti Kebap Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle lavaşı hazırlayın uygun bir yoğurma kabına un hariç bütün malzemeleri koyun karıştırın ,azar azar unu ilave edin kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın tezgah üzerinde açın.
- Önlü arkalı pişirin kurumaması için bi sofra bezine sarıp kenara alın.
- Pilavı için uygun bir tavaya tereyağını koyun ocağa alın üzerine salçayı ilave edin karıştırın ardından bulguru tuzu ve suyu ilave edin tavanın kapağını kapatın suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin.
- Diğer tarafından karıştırma kabına kebap malzemelerini koyun iyice yoğurun 1 saat bekletin.
- Bir miktar kebap harcından alın bir buzdolabı poşetin arasına koyup elinizle uzun şekil verip hafif yağlanmış tavada pişirin.
- Lavaşa sarıp dilediğiniz gibi kesin servis yapın alın.
- Sosu hazırlamak için tavayı ocağa alın tereyağını eritin üzerine salça ve baharatları ilave edin.
- Bir miktar kavurun su ile akıcı bir kıvam olana kadar su ilave edip kıvamını açın bir iki taşım pişirin kebabın üzerine gezdirin.
- Pişmiş domates biber ve yoğurt ile servis yapın.
Beyti Kebap Tarifi Fotoğraflı Yapılışı