Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Beyti Kebap

Beyti Kebap
0
33

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
beyti.jpg

Beyti Kebap Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kadar kıyma
  • 1 büyük soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 adet yufka ( benimkiler el açması ve büyüktü)
Yufka için sos 1:
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
Yufka için sos 2:
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
Sos 3:
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
Sos 4:
  • Kalan sos 2 ye yarım çay bardağı sıvı yağ ve yarım çay bardağı su koyulacak
Sos 5:
  • Kaynamış tereyağı
Ek olarak;
  • Salçalı bulgur pilavı
  • Zeytinyağı,tuz,sumak ve limon suyu ile ovulmuş kuru soğan

Beyti Kebap Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle soslarınızı hazırlayın. SOS 1 ‘i verilen tüm malzemeleri derin bir kap içinde çırpıcıyla çırparak hazırlayabilirsiniz.
  2. SOS2’yi hazırlarken önce salça ve yoğurdu çırpın.
  3. Ardından yağı,tuzu ve karabiberi ekleyin.
  4. SOS 3 için, bir kaşık yardımıyla tuz ve yoğurdu pürüzsüz olana kadar çırpın.Yoğurt susuz olmalı.
  5. SOS 4’ü hazırlamak için ,SOS 2 malzemelerinin içine yarım çay bardağı su ve sıvı yağ ekleyerek yapabilirsiniz.
  6. SOS 5 için ise, tereyağını ocakta yakmadan kaynatmanız yeterlidir
  7. 1 adet kuru soğanı ve kıymayı, tuzu ve karabiberi robotta iyice çekin.
  8. Benim yufkalarım büyük olduğu için ikiye böldüm ve yetti. Ama yufkanız küçükse kişi başı 1 yufka kullanın.
  9. Yufkayı masaya serin ve üzerine önce sos 1 sonra sos 2 yi sürün. Kıyma içini resimdeki gibi uzunca yayın.
  10. Çok sıkı ve çok gevşek olmayacak şekilde sarın. İlk sarıştan sonra yanları içe kıvırın.
  11. Tüm sarmalar bittiğinde sos 1 den tüm yufkaların üzerine bir daha sürün. Böylece yumuşak pişer.
  12. Yarım saat içinde pişecektir.
  13. Tabağa alın üzerine sırasıyla sos 5 i, sos 3 ü ve sos 4 ü dökün.
  14. Beytiler pişerken hazırlayacağınız pilavı ve soğanı servis tabağına koyun.
  15. Sıcak sıcak yemeniz tavsiyemdir. Şimdiden elinize sağlık olsun ????????.
Beyti Kebap Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,668Mesajlar
29,740Kullanıcılar
Üst Alt