Beyti Kebap Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kadar kıyma
- 1 büyük soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 adet yufka ( benimkiler el açması ve büyüktü)
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı salça
- Karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- Kalan sos 2 ye yarım çay bardağı sıvı yağ ve yarım çay bardağı su koyulacak
- Kaynamış tereyağı
- Salçalı bulgur pilavı
- Zeytinyağı,tuz,sumak ve limon suyu ile ovulmuş kuru soğan
Beyti Kebap Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle soslarınızı hazırlayın. SOS 1 ‘i verilen tüm malzemeleri derin bir kap içinde çırpıcıyla çırparak hazırlayabilirsiniz.
- SOS2’yi hazırlarken önce salça ve yoğurdu çırpın.
- Ardından yağı,tuzu ve karabiberi ekleyin.
- SOS 3 için, bir kaşık yardımıyla tuz ve yoğurdu pürüzsüz olana kadar çırpın.Yoğurt susuz olmalı.
- SOS 4’ü hazırlamak için ,SOS 2 malzemelerinin içine yarım çay bardağı su ve sıvı yağ ekleyerek yapabilirsiniz.
- SOS 5 için ise, tereyağını ocakta yakmadan kaynatmanız yeterlidir
- 1 adet kuru soğanı ve kıymayı, tuzu ve karabiberi robotta iyice çekin.
- Benim yufkalarım büyük olduğu için ikiye böldüm ve yetti. Ama yufkanız küçükse kişi başı 1 yufka kullanın.
- Yufkayı masaya serin ve üzerine önce sos 1 sonra sos 2 yi sürün. Kıyma içini resimdeki gibi uzunca yayın.
- Çok sıkı ve çok gevşek olmayacak şekilde sarın. İlk sarıştan sonra yanları içe kıvırın.
- Tüm sarmalar bittiğinde sos 1 den tüm yufkaların üzerine bir daha sürün. Böylece yumuşak pişer.
- Yarım saat içinde pişecektir.
- Tabağa alın üzerine sırasıyla sos 5 i, sos 3 ü ve sos 4 ü dökün.
- Beytiler pişerken hazırlayacağınız pilavı ve soğanı servis tabağına koyun.
- Sıcak sıcak yemeniz tavsiyemdir. Şimdiden elinize sağlık olsun ????????.