Beyti Sarma (Patlıcanlı) Tarifi İcin Malzemeler
*2 adet patlıcan
*3 adet yufka
*Zeytinyağı
Koftesi icin;
*500 gr kofte
*1 yumurta
*1 adet soğan
*1 kase bayat ekmek
*1 cay kaşığı pul biber
*1 cay kaşığı kimyon
*2 cay kaşığı karbonat
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 cay kaşığı karabiber
Sos icin;
*Yoğurt
*Tereyağı
*Pul biber
Beyti Sarma (Patlıcanlı) Tarifi Yapılışı
1
*Kofte malzemelerini karıştırıp biraz dolapta bekletiyoruz
*Patlıcanları alacalı bir şekilde soyup ince uzun doğrayıp kızartıyoruz
*Bir pecetenin uzerinde yağını cektirip biraz tuz ekliyoruz
*Bir yufkanın uzerine biraz zeytin yağından surup fotoğraftaki gibi katlıyoruz
*Patlıcanları katladığımız yufkanın uzerine uzunlamasına yan yana diziyoruz
*Patlıcanların uzerine koftemizi yatay bir şekilde diziyoruz ve yufkayı katladığımız yerden sona doğru yuvarlıyoruz
*Yuvarladığımız yufkaları 23 cm genişliğinde kesip altını yağladığımız borcama diziyoruz ve uzerlerini de daha iyi kızarması icin fırcayla biraz yağlıyoruz
* Onceden ısıtılmış 200 derece fırınımıza koyup pişene kadar bekletiyoruz
* Fırından cıktıktan sonra uzerine yoğurt ve tereyağın da yaktığımız pul biberimizi de dokuyoruz afiyetle yiyoruz )
*2 adet patlıcan
*3 adet yufka
*Zeytinyağı
Koftesi icin;
*500 gr kofte
*1 yumurta
*1 adet soğan
*1 kase bayat ekmek
*1 cay kaşığı pul biber
*1 cay kaşığı kimyon
*2 cay kaşığı karbonat
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 cay kaşığı karabiber
Sos icin;
*Yoğurt
*Tereyağı
*Pul biber
Beyti Sarma (Patlıcanlı) Tarifi Yapılışı
1
*Kofte malzemelerini karıştırıp biraz dolapta bekletiyoruz
*Patlıcanları alacalı bir şekilde soyup ince uzun doğrayıp kızartıyoruz
*Bir pecetenin uzerinde yağını cektirip biraz tuz ekliyoruz
*Bir yufkanın uzerine biraz zeytin yağından surup fotoğraftaki gibi katlıyoruz
*Patlıcanları katladığımız yufkanın uzerine uzunlamasına yan yana diziyoruz
*Patlıcanların uzerine koftemizi yatay bir şekilde diziyoruz ve yufkayı katladığımız yerden sona doğru yuvarlıyoruz
*Yuvarladığımız yufkaları 23 cm genişliğinde kesip altını yağladığımız borcama diziyoruz ve uzerlerini de daha iyi kızarması icin fırcayla biraz yağlıyoruz
* Onceden ısıtılmış 200 derece fırınımıza koyup pişene kadar bekletiyoruz
* Fırından cıktıktan sonra uzerine yoğurt ve tereyağın da yaktığımız pul biberimizi de dokuyoruz afiyetle yiyoruz )
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.