Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Beyti Sarma

Beyti Sarma
0
44

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Beyti Sarma Tanımı İçin Malzemeler


Köftesi için:
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 500 gram dana kıyma (az yağlı)
  • 1/2 (yarım) demet ince kıyılmış maydanoz
  • 5 adet yufka (dikdörtgen kesilmiş)
Tereyağlı salçalı sos için:
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı su
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
Servis için:
  • 1 avuç kıyılmış maydanoz
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt

Beyti Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Soğan, sarımsak, galeta unu, yumurta, tuz, karabiber ve pul biberi robottan geçirip bir harç haline getiriyoruz.
  2. Köfte gereçlerini bir kaba alıyoruz ve güzelce yoğuruyoruz. Akabinde streç sinemayla sararak buzdolabında 20 dakika dinlendiriyoruz.
  3. Salçalı sosun materyallerini bir tencereye alın ve yoğunlaşana kadar pişirin.
  4. Köftelere hafif kalın olacak halde kebap üzere uzunlanmasına bir form verin.
  5. Dikdörtgen kestiğiniz yufkalardan birini tezgaha serin ve köftelerden birini yerleştiriyoruz. Salçalı sostan yufkaya sürün ve akabinde yufkayı köfteye sarıyoruz.
  6. Sardığımız köfteleri orta kalınlıkta dilimliyoruz, pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aktarıyoruz ve 190 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişiriyoruz.
  7. Piştiğinde sunum tabağına diziyoruz ve üzerinde sosu gezdirip maydanoz döküyoruz. Afiyet olsun!.
Beyti Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,291Mesajlar
29,560Kullanıcılar
xanzalSon üye
Üst Alt