bilgisayarci
FD Üye
Beyti Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram dana döş kıyma
- 300 gram kuzu döş kıyma
- 4 diş sarımsak
- 1 kapya biber
- Tuz karabiber
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 3 diş sarımsak
- 1 su bardağı domates sos
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket toz instant maya
- 4,5-5 su bardağı un (kontrollü)
- Süzme yoğurt
- Kapya biber
- Maydanoz.
Beyti Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Lavaş için:Hamuru ılık su,ılık süt,maya,tuz ve şeker ekleyerek karıştırıyoruz.
- Sonra ununu ekleyip mayalıyoruz oda ısısında dinlenmeye alıyoruz.
- Mandalinadan biraz küçük bezeler açıp yağsız tavada pişiriyoruz.
- Köftesi için:Kıymaları tuz,ince doğranmış kapya biber ve 4 diş sarımsak ile yoğuruyoruz. Şişe takıp buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
- Domates sos için. Tavaya sıvı yağ alıp ezilmiş sarımsakları soteliyoruz.
- Daha sonra domates sosu ve biber salçasını ekliyoruz. Biraz pişirip kapatıyoruz.
- Pişirdiğimiz lavaşlara yaptığımız domates sosu sürüp maydanoz serpiyoruz.
- Bu ortada yağsız tavada kebapları pişiriyoruz.
- Sosladığımız lavaşlara sarıyoruz.
- Üç parmak kalınlığında kesiyoruz.
- Kenarında boşta kalan etsiz kısımları ayırıp sunum tabağının ortasına koyuyoruz.
- Kestiğimiz modülleri tabağın etrafına dizip ortasına hazırladığımız yoğurdu döküyoruz.
- Beytilerin üzerine domates sostan biraz döküp hazır hale getiriyoruz.
- Kapya biber ve maydanoz ile tamamlıyoruz.