Beze (Mereng) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta akı (Sarısı patlamamalı)
- 1 su bardağı şeker
- 1 tutam/çimdik tuz
- isteğe nazaran besin boyası
- Daha fazla olmasını isterseniz
- 6 adet yumurta akı (Sarısı patlamamalı)
- 2 su bardağı şeker
- 2 tutam/çimdik tuz
- isteğe nazaran besin boyası
Beze (Mereng) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk yumurtalarımızı kırıp beyazını ayırıyoruz sarısı patlamamalı şayet patlarsa olmaz küçük bir damla sarısı bile değmemesi gerek.
- Tuzu ekleyip, mikser ile çırpıyoruz. Köpük köpük olunca yavaş yavaş şekeri ekliyor ve çırpıyoruz.
- Yaklaşık bir 15-20 dk çırpıyoruz ki kıvamı hoş olsun beyaz olacak ve katı olacak kıvamı.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt koyuyoruz. Kaşık yahut sıkma torbası ile hal veriyoruz.
- Gıda boyası ile sonradan üstüne hal yapabilirsiniz yada evvelce çırpın tek renkli olsun (İsteğe göre)
- 100 derece fırında 60 dk pişiriyoruz.
- Piştikten sonra çabucak çıkarmayın yağlı kağıttan azıcık soğusun yavaş yavaş çıkartın yoksa yapışıyor. Afiyet olsun.