iltasyazilim
FD Üye
Beze Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet yumurta beyazı(oda ısısında)
*1 su bardağı pudra şekeri yada normal şeker
*1 tutam tuz
Beze Tarifi Yapılışı Selamlar;
Öncelikle yumurtamızın sarılarını beyazlarından ayıralım bunu çok dikkatli yapalım sarı hiç karışmasın yoksa kabarmaz beyazımız
Ben yumurtayı bir tabağa kırıp, pet şisenin önce sıkıyorum sonra yumurtanın sarısının üstüne getirerek şişeyi gevşetiyorum ve şekli hiç bozulmadan sadece sarısı ayrılıyor beyazından
Yumurtamızın beyazına bir tutam tuzumuzuda ekledikten sonra mikserle kar gibi köpürene kadar çırpıyoruz
Daha sonra şekerimizi yavaş yavaş ekliyoruz bir yandan çırpmaya devam ediyoruz
Bu işlemde hazırladığımız harcın katı, ters çevirdiğimizde düşmeyene kadar devam etmesi gerekiyor
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye sıkma torbası yardımıyla harcımızı sıkıyoruz(yıldız başlığıyla sıkabilirsiniz) şekli çok yaygan değilde daha üste kıvırarak yapabilirsiniz
Önceden ısıttığımız 100 derecelik fırında kapağını hiç açmayarak 1 saat pişiriyoruz
(Pişmedi sanıp daha fazla pişirmeyin dışarı çıkardığımızda sertleşiyor)
Bugün size bir köpük kurabiye tarifi verdim umarım güzel olur afiyet olsun
*3 adet yumurta beyazı(oda ısısında)
*1 su bardağı pudra şekeri yada normal şeker
*1 tutam tuz
Beze Tarifi Yapılışı Selamlar;
Öncelikle yumurtamızın sarılarını beyazlarından ayıralım bunu çok dikkatli yapalım sarı hiç karışmasın yoksa kabarmaz beyazımız
Ben yumurtayı bir tabağa kırıp, pet şisenin önce sıkıyorum sonra yumurtanın sarısının üstüne getirerek şişeyi gevşetiyorum ve şekli hiç bozulmadan sadece sarısı ayrılıyor beyazından
Yumurtamızın beyazına bir tutam tuzumuzuda ekledikten sonra mikserle kar gibi köpürene kadar çırpıyoruz
Daha sonra şekerimizi yavaş yavaş ekliyoruz bir yandan çırpmaya devam ediyoruz
Bu işlemde hazırladığımız harcın katı, ters çevirdiğimizde düşmeyene kadar devam etmesi gerekiyor
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye sıkma torbası yardımıyla harcımızı sıkıyoruz(yıldız başlığıyla sıkabilirsiniz) şekli çok yaygan değilde daha üste kıvırarak yapabilirsiniz
Önceden ısıttığımız 100 derecelik fırında kapağını hiç açmayarak 1 saat pişiriyoruz
(Pişmedi sanıp daha fazla pişirmeyin dışarı çıkardığımızda sertleşiyor)
Bugün size bir köpük kurabiye tarifi verdim umarım güzel olur afiyet olsun