
Beze Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet yumurta beyazı
- 300 gram şeker( damak tadına göre değişebilir)
- Bir çimdik tuz
- Renklendirici(opsiyonel)
Beze Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta beyazları ayrılır ve çırpma kabına alınır.
- Üzerine bir tutam tuz eklenir, mikserle çırpılır.
- Ardından köpük olmaya başlayınca yavaş yavaş şeker ilave edilir, beyaz bir kıvam alıncaya kadar çırpılır. (bu aşamada isteyen renklendirici de kullanabilir).
- Büyükçe bir köpük elde edilir daha sonra sıkacağımız aparatın içine doldurulur ve istenilen şekil ve büyüklükte yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıkılır.
- Önceden ısıtılmış 120 derecelik fırında kuruyana kadar pişirilir.