Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bezelye Ekşilemesi

Bezelye Ekşilemesi
0
41

dadaş

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
70

Bezelye Ekşilemesi Tanımı İçin Malzemeler

• 1 kase bezelye
  • 9-10 tane arpacık soğan (büyük soğanı 4 e bölerek kullanabilirsiniz)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tane limon
  • Karabiber
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Bezelye Ekşilemesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tencereye biraz zeytinyağı ekleyip soğanları soteledim.
  2. Üzerine bezelyeyi,iri doğradığım sarımsağı,karabiberi,tuzu ekleyip 2 -3 dk kadar kısık ateşte sotelemeye devam ettim.
  3. 1. 5 su bardağı su ekleyip(pişmezse azar azar su eklemesi yapabilirsiniz) yavaş yavaş tencerenin kapağını kapatmadan hafif sulu kalacak halde pişirdim.
  4. Hafif ılıkdıktan sonra 1 tane limonun suyunu,ince kıyılmış dereotu,birazda zeytinyağı ekleyerek tamamladım.✍arzu eden limon suyu eklemeden anayemek olarak hazırlayabilir(ekşili daha lezzetli oluyor).
Bezelye Ekşilemesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Zeytinyağlı Kereviz Tanımı İçin Malzemeler 2 tane orta uzunluk kereviz2 tane orta uzunluk portakalYarım limon suyu(yemeğin içine)Bir avuç arpacık soğanYarım pırasa1 çay kaşığı toz şekerTuzZeytinyağı Zeytinyağlı Kereviz Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Genişçe bir kaseye limonlu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
Sebzeli Bezelye Tanımı İçin Gereçler 1 buzluk poşeti bezelye2 adet havuç1 adet soğan2 adet patates2 kaşık salça Sebzeli Bezelye Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Soğanları ve havucu doğrayıp 2 yemek kaşığı salçayla kavuruyoruz. Doğradığım patatesleri ve bezelyeyi ekliyoruz. 1 kaşık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Bezelye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler 100 gram tavuk göğsü (İsteğe bağlı )2 su bardağı bezelye2 tane patates1 tane büyük uzunluk havuç1 tane soğan1 yemek kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı biber salçasıYarım tavuk bulyon (İsteğe bağlı)TuzKarabiberKırmızı biberPul biberIlık su Bezelye Yemeği...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Susamlı Cevizli Atom Tanımı İçin Malzemeler 9/10 tane kurutulmuş çarliston biber (ben tatlı kullandım)acıyı sevenler kullanabilirYarım kahve fincanı susamKüçük bir kase ceviz içi1 tatlı kaşığı kırmızı toz biberZeytinyağı Yoğurt sosu için; 1 kase süzme yoğurt1 diş sarımsak Susamlı Cevizli Atom...
Cevaplar
0
Görüntüleme
152
Etli Bezelye Yemeği Tanımı İçin Materyaller 1 orta uzunluk buzdolabı poşeti bezelye(mevsiminde dondurucuya koymuştum)150 gram kuşbaşı et1 tane büyük soğan(yemeklik doğranmış)1 tatlı kaşığı kadar biber salçası1/2 (yarım) su bardağı domates konservesi3-4 yemek kaşığı zeytinyağı1 tane büyük patates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
858,497Konular
981,955Mesajlar
29,951Kullanıcılar
Üst Alt