Bezelye Ekşilemesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kase bezelye
- 9-10 tane arpacık soğan (büyük soğanı 4 e bölerek kullanabilirsiniz)
- 2 diş sarımsak
- 1 tane limon
- Karabiber
- Tuz
- Zeytinyağı
Bezelye Ekşilemesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye biraz zeytinyağı ekleyip soğanları soteledim.
- Üzerine bezelyeyi,iri doğradığım sarımsağı,karabiberi,tuzu ekleyip 2 -3 dk kadar kısık ateşte sotelemeye devam ettim.
- 1. 5 su bardağı su ekleyip(pişmezse azar azar su eklemesi yapabilirsiniz) yavaş yavaş tencerenin kapağını kapatmadan hafif sulu kalacak halde pişirdim.
- Hafif ılıkdıktan sonra 1 tane limonun suyunu,ince kıyılmış dereotu,birazda zeytinyağı ekleyerek tamamladım.✍arzu eden limon suyu eklemeden anayemek olarak hazırlayabilir(ekşili daha lezzetli oluyor).