elektronikci
FD Üye
Bezelye Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 750 gram bezelye
- 220 gram mısır (konserve)
- 7-8 adet kornişon turşu
- 3-4 adet közlenmiş kırmızı biber
- 1 havuç
- 1 limon
- 1 avuç ceviz
- Tuz, zeytinyağı, nar ekşisi
- 1/2 (yarım) demet dereotu
- 1 çay kaşığı şeker
- Eğer varsa mor lahana turşusu( olmasa da olur)
Bezelye Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bezelyeleri pişene kadar haşlayalım. Yaklaşık 10 dk kâfi oldu.
- Haşlanmış bezelyeleri süzüp buzlu suya atalım. Sonra süzelim. Böylelikle bezelyelerimiz yemyeşil olacak.
- Rendelenmiş havuç, kornişon turşu, közlenmiş kırmızı biberler, mısır ve dereotunu da incecik doğrayıp karıştıralım.
- Ayrı bir kavanozun içinde şeker, tuz, limon, zeytinyağı ve nar ekşisini de güzelce karıştıralım ve sosumuzu da ekleyerek yeterlice harmanlayalım.
- Servis ederken mor lahana turşusu da ekledim ancak olmasa da olur.
Bezelye Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı