
Bezelye Tavuklu Patates Yemeği Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet patates
- 4 adet tabuk but
- 1 adet havuç
- 1 adet sivri biber
- 1 küçük kavanoz bezelye
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 buçuk yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- Tuz
Bezelye Tavuklu Patates Yemeği Tanımı Yapılışı
- Butların derilerini soyup küp küp doğradığınız patatesler le birlikte tencereye alınır.
- Yemeklik doğranılan biber ve havuç eklenilir.
- Baharatlar yağ, salça ve tuz konulur.
- Üzerini geçecek kadar sıcak su eklenilir ve ocağa alınılır.
- 40 dakika kadar pişirdikten sonra bezelyeler eklenilir ve 10 dakika kadar pişirilir.
- Hafif dinlenrildikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????.