bilgisayarci
FD Üye
Bezelye Ve Nohutlu Yahni Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram et
- 2 su bardağı nohut
- 1 su bardağı bezelye
- 1 adet soğan
- 4 adet patates
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet havuç
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Bezelye Ve Nohutlu Yahni Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce eti (1 saat) nohut ve bezelyeyi (Yumuşayıncaya kadar) haşlıyoruz.
- Haşladıklarımızı kenara alıyoruz, nohut ve bezelye suyundan süzülür.
- Pişirme tenceresinde soğan tereyağlı kavrularak önce salça sonra küp doğranmış havuç eklenir.
- Havuç bir az yumuşayıncaya bezelye, patates, et ve nohut eklenerek 5 dakika beraber kavrulur.
- Üzerine suyu, tuz ve baharatlar da eklenerek pişirilir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.