Bezelye Yemeği (+7) Tanımı İçin Materyaller
- 1 çay bardağı bezelye
- 1 adet küçük patates
- 1 adet havuç
- 1 adet ceviz büyüklüğünde kıyma (2 defa çekilmiş)
- 1 adet arpacık soğan
- 1 diş sarımsak
- 3 küp ilikli et suyu ya da olağan su (1 çay bardağı kadar)
Bezelye Yemeği (+7) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Merhaba hoş anneler ????.
- Öncelikle patates ve havucu soyup küçük küçük doğruyoruz.
- Bezelye ile birlikte buharda haşlanmaya bırakıyoruz. Dilerseniz tencerede su ile de haşlayabilirsiniz.
- Küçük bir tencerede et suyu ile soğan, kıyma ve sarımsağı sırayla kavuruyoruz. Suyu çekerse olağan su ekleyebilirsiniz.
- Sebzeler haşlanınca tencereye koyup haşladığımız sudan bir ölçü ek ederek yeterlice pişiriyoruz.
- Yemeğimiz pişince blenderdan geçirip kaseye alabilirsiniz.
Bezelye Yemeği (+7) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı