Bezelye Yemeği (Havuçlu Patatesli) Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet havuç
- 1 adet orta uzunluk patates
- 1 kg bezelye
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Üzerini örtecek kadar sıcak su
- Tuz, pul biber
Bezelye Yemeği (Havuçlu Patatesli) Tanımı Yapılışı
- Öncelikle havucu ve patatesi küp küp doğrayalım.
- Bir tencereye yağ ile rendelenmiş soğanı ekleyip kavuralım.
- Akabinde salçayı ekleyip biraz daha kavurduktan sonra üzerine bezelye, havuç ve patatesi ekleyelim 5-10 dk karıştıralım.
- Üzerini örtecek kadar su ekleyip pişmeye bırakalım. (yaklaşık 20 dk).
- Tuz ve pul biberi dökmeyi de unutmayalım ????.