
Bezelyeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 su bardağı haşlanmış taze bezelye
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet yeşil köy biber
- 1 adet kapya biber
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- Toz tatlı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Bezelyeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye yağları koyalım küçük yemeklik doğranmış soğanı sarımsağı ekleyip, 1 dk kavuralım. Sonra çekirdeği çıkarıp küçük doğranmış biberleri ek edelim.
- Kabuğu soyduğumuz küçük küp doğradığımız havucu da ek edelim 2-3 dk karıştıralım salçayı tuz baharatları ek edip karıştıralım.
- Sonra yıkadığımız bulguru ve haşlanmış bezelyeyi koyalım de 2 dk daha karıştıralım oda sıcaklığındaki suyu verelim fokurdayınca ocağın altını kısalım.
- Sonra kısık ateşte suyu çekene kadar pişirelim pişince kapatalım havlu kağıt serelim demlenmeye bırakalım afiyet olsun.
Bezelyeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı