
Bezelyeli Patates Tanımı İçin Gereçler
- 6 tane patates
- 1 tane soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- İstenilen ölçüde kuşbaşı doğranmış et
- Yarım çay bardağına yakın sıvı yağ
- Sıcak su
- Bezelye( ölçüsünü istediğiniz kadar koyabilirsiniz)
- Tuz
Bezelyeli Patates Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye yemekte kullanacağımız kuşbaşı doğranmış etimizi önden pişirme yapalım.
- Pişen etimizi başka bir kaba alalım.
- Tencereye sıvı yağ ve soğanları da koyalım kavuralım.
- Salça ve patatesleri (küp formunda doğranmış) ekleyelim. Yeterlice kavuralım.
- Pişirdiğimiz eti ve tane bezelyelerimizi de koyalım.
- Düzgünce karıştırdıktan sonra üzerini geçmeyecek halde sıcak suyunu da ekleyelim.
- Tuzu da ek ettikten sonra pişmeye bırakalım.
- Patatesler piştikten sonra yemeğimizi ocaktan alalım.