Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bezelyeli Pilav

Bezelyeli Pilav

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
bezelyeli-pilav.jpg

Bezelyeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı haşlanmış bezelye ve havuç karışımı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 su bardağı baldo pirinç
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • İsteğe göre karabiber
  • Süslemek için dereotu

Bezelyeli Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle pirinci nişastasından arınana kadar yıkayalım.
  2. Bezelye ve havuçları bir taşım haşlayalım.
  3. Sıcak suyu hazır edelim kaynamış olması önemli.
  4. Pilav tavamıza sıvı yağ ve tereyağı koyup eritin.
  5. Üzerine pirinci koyup iyice kavuralım ki tane tane olsun.
  6. Üzerine tavuk suyu ve 1. 5 su bardağı sıcak suyu ilave edelim tuzunu da ekleyip hafif karıştırıp pişmeye bırakalım.
  7. 5dk falan sonra pilav göz göz olunca ocağı düşük ayara alıp pişirmeye devam edin bu sırada kesinlikle karıştırmıyoruz.
  8. Suyunu çekince garnitürü ekleyin.
  9. Hiç suyu kalmayıp piştiğinde altını kapatıp kapakla tencere arasına havlu kağıt koyup fazla nemini almasını ve demlenmesini bekleyin.
  10. Servis ederken üzerine dereotu ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Bezelyeli Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,341Kullanıcılar
ali0035Son üye
Üst Alt