bilgisayarci
FD Üye

Bezelyeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı haşlanmış bezelye ve havuç karışımı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1.5 su bardağı baldo pirinç
- 1.5 su bardağı su
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- İsteğe göre karabiber
- Süslemek için dereotu
Bezelyeli Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle pirinci nişastasından arınana kadar yıkayalım.
- Bezelye ve havuçları bir taşım haşlayalım.
- Sıcak suyu hazır edelim kaynamış olması önemli.
- Pilav tavamıza sıvı yağ ve tereyağı koyup eritin.
- Üzerine pirinci koyup iyice kavuralım ki tane tane olsun.
- Üzerine tavuk suyu ve 1. 5 su bardağı sıcak suyu ilave edelim tuzunu da ekleyip hafif karıştırıp pişmeye bırakalım.
- 5dk falan sonra pilav göz göz olunca ocağı düşük ayara alıp pişirmeye devam edin bu sırada kesinlikle karıştırmıyoruz.
- Suyunu çekince garnitürü ekleyin.
- Hiç suyu kalmayıp piştiğinde altını kapatıp kapakla tencere arasına havlu kağıt koyup fazla nemini almasını ve demlenmesini bekleyin.
- Servis ederken üzerine dereotu ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.