Bezelyeli Ve Tavuklu Borek
Resimli Bezelyeli Ve Tavuklu Borek Tarifi
Bezelyeli Ve Tavuklu Borek Nasıl Yapılır
imagesbezelyelivetavukluborektarifiresimli5ad45c5669a2a
Bezelyeli Ve Tavuklu Borek Tarifi
MALZEMELER
Hamur Icin:
750 gr Tavuk Gogsu
250 gr Haslanmis Bezelye
2 Su Bardagi Un
2 Adet Yumurtanin Sarisi
2 Corba Kasigi Sivi Yag
Yeterince Su
12 Paket Margarin
Tuz
Patates Puresi Icin:
2 Adet Patates
15 Corba Kasigi Margarin
12 Cay Bardagi Sut
2 Corba Kasigi Kasar Peyniri Rendesi
Tuz
Ici Icin:
1 Adet Yumurtanin Sarisi
Bezelyeli Tavuklu Borek Tarifi
Bir kapta unu, yumurta sarilarini, yeterince suyu ve tuzu karistirinYumusak bir hamur elde edene kadar yogurun Hamuru 20 dakika dinlendirin Hamurdan yumurta iriliginde parcalar koparin Unlu bir zeminde kucuk bir tabak buyuklugunde acin Eritilmis margarini bir firca yardimiyle her hamur parcasinin uzerine surun
Yaglanmis 3 adet hamur parcasini ust uste dizin Diger hamurlari da aralarina margarin surerek, ust uste dizin 5 dakika buzlukta bekletin Sonra hamurlari merdane yardimiyle tekrar acin Aralarina eritilmis margarin surun Ust Uste dizerek, buzlukta 10 dakika bekletin Buzluktan cikardiktan sonra 3 mm kalinliginda acin
Pure icin hasladiginiz patatesleri bir catal yardimiyle ezdikten sonra icine margarin, sut, kasar peyniri rendesi ve tuzu ekleyin Dikdortgen seklinde kestiginiz hamurun icine once pureyi, kucuk parcalar seklinde kesilmis
tavuk etini ve bezelyeyi koyun Yufkanin dort bir yanini ust uste koyarak kapatin Ters cevirerek, cok az yagladiginiz tepsiye yerlestirin Uzerine 4 cm araliklarla bir bicak yardimiyle cizik atin Yumurta sarisi
surun Orta derecede isitilmis bir firinda pisirin Dilimlediginiz boregin uzerine kasar peyniri rendesi serperek servis yapin
Resimli Bezelyeli Ve Tavuklu Borek Tarifi
Bezelyeli Ve Tavuklu Borek Nasıl Yapılır
imagesbezelyelivetavukluborektarifiresimli5ad45c5669a2a
Bezelyeli Ve Tavuklu Borek Tarifi
MALZEMELER
Hamur Icin:
750 gr Tavuk Gogsu
250 gr Haslanmis Bezelye
2 Su Bardagi Un
2 Adet Yumurtanin Sarisi
2 Corba Kasigi Sivi Yag
Yeterince Su
12 Paket Margarin
Tuz
Patates Puresi Icin:
2 Adet Patates
15 Corba Kasigi Margarin
12 Cay Bardagi Sut
2 Corba Kasigi Kasar Peyniri Rendesi
Tuz
Ici Icin:
1 Adet Yumurtanin Sarisi
Bezelyeli Tavuklu Borek Tarifi
Bir kapta unu, yumurta sarilarini, yeterince suyu ve tuzu karistirinYumusak bir hamur elde edene kadar yogurun Hamuru 20 dakika dinlendirin Hamurdan yumurta iriliginde parcalar koparin Unlu bir zeminde kucuk bir tabak buyuklugunde acin Eritilmis margarini bir firca yardimiyle her hamur parcasinin uzerine surun
Yaglanmis 3 adet hamur parcasini ust uste dizin Diger hamurlari da aralarina margarin surerek, ust uste dizin 5 dakika buzlukta bekletin Sonra hamurlari merdane yardimiyle tekrar acin Aralarina eritilmis margarin surun Ust Uste dizerek, buzlukta 10 dakika bekletin Buzluktan cikardiktan sonra 3 mm kalinliginda acin
Pure icin hasladiginiz patatesleri bir catal yardimiyle ezdikten sonra icine margarin, sut, kasar peyniri rendesi ve tuzu ekleyin Dikdortgen seklinde kestiginiz hamurun icine once pureyi, kucuk parcalar seklinde kesilmis
tavuk etini ve bezelyeyi koyun Yufkanin dort bir yanini ust uste koyarak kapatin Ters cevirerek, cok az yagladiginiz tepsiye yerlestirin Uzerine 4 cm araliklarla bir bicak yardimiyle cizik atin Yumurta sarisi
surun Orta derecede isitilmis bir firinda pisirin Dilimlediginiz boregin uzerine kasar peyniri rendesi serperek servis yapin