Bezirgani Tanımı İçin Malzemeler
- 10-15 adet kuru domates
- 10 tane kuru biber(isteğe nazaran acı)
- 1 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı ceviz
Bezirgani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuru domatesleri ve biberleri sıcak suda 1 saat kadar bekletelim. Daha sonra doğrayalım.
- Kuru soğanları küçük doğrayıp sıvı yağ da kavuralım .
- Daha sonra domates ve biberleri de ekleyip biraz daha kavuralım.
- Altını kapattıktan sonra nar ekşisi ve cevizi ekleyip karıştıralım.
- Servis tabağına alalım.
İsteğe nazaran tuzunu ayarlayabilirsiniz. Ben tuz kullanmadım domates ve biber kurusunda olduğu için.
Bezirgani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı